مصرف قرص سرماخوردگی در دوران بارداری

آیا مصرف قرص سرماخوردگی در دوران بارداری باعث آسیب به جنین می شود؟ و داروهای مجاز سرماخوردگی در بارداری کدامند؟ جهت رسیدن به پاسخ پس با ما همراه باشید.

داروهای مجاز سرماخوردگی در بارداری

مهراندخت نکاوند، کارشناس‌ ارشد مامایی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد گفت: سرماخوردگی از آن گروه بیماری هایی است که در همه فصل ها مبتلا می گیرد.

این بیماری که معمولا خطرناک نیست و دوره درمان محدودی دارد در دوران بارداری احتمال دارد به مشکلی حاد و دردسرساز تبدیل شود، چرا که زنان به دلیل محدودیت های مصرف دارو گاهی مجبور می شوند علایم ناراحت کننده آن را تحمل کنند.

مصرف قرص سرماخوردگی در دوران بارداری

توصیه ما به زنان بارداری که در 3 ماهه اول هستند و 12 هفته از بارداریشان می‌گذرد، این است که حتی در مصرف داروهای مجاز هم زیاده روی نکنند و تا می توانند، در این دوره که زمان حساس رشد جنین است، دارو نخورند.

البته اگر کسی به دلیل بیماری خاص طبق نظر پزشک متخصص دارو می خورد و مثلا برای تنظیم قندخون یا مشکل کلیه دارو می خورد، نباید در مصرف آنها اهمال کاری کند و مقصود من مصرف داروهای دیگر مانند آنتی هیستامین برای جلوگیری از آبریزش چشم و بینی یا مواردی مثل آن است.

اگر خانمی در دوره بارداری سرما بخورد بهتر است با استراحت و مصرف مایعات گرم و رقیق، دوره درمان را سپری کند، اما در صورت نیاز، مصرف قرص سرماخوردگی و در صورت وجود تب، مصرف استامینوفن معمولی اشکال ندارد.

به یاد داشته باشید سرماخوردگی مشکلی برای سلامت و رشد جنین ایجاد نمی کند ولی تب بالا می‌تواند به او آسیب بزند. اگر سوزش گلو دارید باید توسط پزشک معاینه شوید، شاید امکان عفونت باکتریایی وجود داشته باشد که در این موارد باید از آنتی بیوتیک های ایمن مانند آمپی سیلین استفاده کنید.
البته خبر خوشایند اینکه اکثر موارد با علل ویروسی است که طی 3 تا 5 روز استراحت بهبودی به دست می آید خلاصه اینکه در صورت ابتلا به سرماخوردگی بدون تجویز پزشک از هیچ دارویی استفاده نکنید.

نوشیدن آب، جوشانده های مناسب و سوپ مرغ گرم که با پیاز فراوان تهیه شده و قرقره کردن آب نمک رقیق یا چکاندن قطره استریل در بینی از توصیه های دیگر مفید است. مصرف آبمیوه طبیعی را هم فراموش نکنید چون ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها، باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند.

 

نکات بسیار مهمی که خانم های باردار در طول دوران سرماخوردگی باید رعایت کنند

زمانی که در طول این دوران مبتلا به سرماخوردگی و یا آنفولانزا می شوید، جنین و نوزاد شما از ویروس و عفونت مصون خواهد ماند اما مراقب درج حرارت بدن خود باشید. روزی یک بار درجه حرارت بدن را چک کنید.

اگر دچار تب شدید شدید و یا درجه حرارت بدن شما بالاتر از حد معمول رفت، سعی کنید با پزشک متخصص خود تماس بگیرید. اگر به همراه سرفه ، خلط سبز و یا زرد رنگ مشاهده کردید و یا دچار تنگی نفس – سرفه های شدید- درد سینه و یا گلودرد حاد شدید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

حتما بخوانید  زیبایی جنین در چه ماهی شکل میگیرد و برای زیبا شدنش چکار کنیم؟

به خانم های بارداری که در هفته های کمتر از ۱۲ بارداری و یا در هفته های بیشتر از ۳۸ بارداری هستند توصیه می شود که از هیچ نوع دارویی بدون مشورت با پزشک متخصص استفاده نکنند.

زمانی که سرماخوردگی و آنفولانزا همراه با استفراغ، دلپیچه و اسهال باشد، مصرف مواد مغذی را فراموش نکنید. رژیم مایعات بهترین راه برای جایگزینی مواد از دست رفته بدن است. مایعات باعث التیام شکم و روده ها هستند.

خانم های باردار هرگز از داروهای سرماخوردگی بدون نسخه پزشک استفاده نکنند. دارو هایی که بدون نسخه پزشک هستند برای خانم های باردار خطرناک بوده و احتمال دارد در رشد جنین و نوزاد آنها مشکل به وجود بیاورد.

مصرف بعضی از آنتی بیوتیک ها در طول دوره بارداری بی خطر است اما مصرف تمام آنتی بیوتیک ها در طول دوره بارداری مجاز نیست. قبل از مصرف هر نوع آنتی بیوتیک با پزشک خود مشورت کنید.

هرگز از آنتی بیوتیکهایی که از قبل در منزل باقی مانده استفاده نشود در ضمن دقت کنید تا داروهای خود را به طور کامل تا پایان دوره مصرف کنید. برای کاهش درد و تب از آسپیرین و یا ایبوپرانول استفاده نشود احتمال دارد مصرف این داروها برای جنین مشکل بوجود بیاورد.

 

مراقبت های ویژه جهت راحت سپری کردن دوران سرماخوردگی

در طول روز بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشید. آب و آبمیوه ها تولید مایعات را در بدن افزایش می دهد. به ویژه زمانی که تب کرده اید مراقب باشید تا آب بدن شما کم نشود.

چنانچه اشتها خود را از دست داده اید از میوه ها و حبوبات مغذی استفاده کنید سعی کنید تا از هیدروکربنهای خشک مثل بیسکویت و یا نان تست استفاده کرده و یا اینکه وعده های غذایی خود را به ۶ وعده کوچک در طول روز تقسیم کنید.

از آب میوه هایی که سرشار از ویتامین سی هستند استفاده کنید، آب پرتقال بهترین نمونه آن است.

اگر دچار گلو درد هستید ، آب داغ، عسل و لیمو را با هم مخلوط کرده و بنوشید.

استراحت خود را زیاد کنید

چنانچه به راحتی قادر به تنفس نیستید، سر خود را بالا نگه دارید این کار باعث کاهش آبریزش بینی نیز می شود.

برای کاهش ترشحات از دستگاه بخور استفاده کنید. برای آنکه بتوانید مجرای تنفسی خود را به خوبی باز کنید، چند قطره اوکالیپتوس در دستگاه بخور خود بریزید. چنانچه دستگاه بخور در دسترس نیست، سر خود را تا شانه ها با یک حوله بپوشانید و بالای یک ظرف آب درحال بخار کردن نگه دارید.

اگر در ناحیه سینوس ها، بالا و پایین چشمها و اطراف گونه ها احساس درد دارید از کمپرس آب گرم استفاده کنید.

برای برطرف کردن تب و یا سردرد می توانید از مقدار کمی پاراستامول استفاده کنید.

 

( مقاله ای نیز راجب به درمان سرماخوردگی در دوران بارداری با حفظ سلامت جنین در سایت قرار داده شده است جهت مشاهده و مطالعه مطلب بر روی درمان سرماخوردگی در بارداری کلیک کنید. )

 

منبع : نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − پنج =

همچنین بخوانید