تبلیغات
خانه » سلامت » اخبار پزشکی » فواید و خواص گوشت خوک و مضرات آن از نظر پزشکی و دین اسلام

فواید و خواص گوشت خوک و مضرات آن از نظر پزشکی و دین اسلام

خواص گوشت خوک یا فواید گوشت گراز و مضرات آن

در این مقاله به خواص گوشت خوک و فواید گوشت خوک یا گراز می پردازیم و چرا گوشت خوک حرام است و مضرات گوشت خوک چیست که به همین خاطر گوشت خوک از نظر پزشکی را مورد بررسی قرار دادیم تا بدانیم چه مضرات و عوارضی دارد و دلایل حرام بودنش چیست.

خوک یا گراز وحشی حیوانی است از خانواده ی گرازسانان، حیوانی پستاندار بوده و همه چیز خوار است. خوک های خانگی بر خلاف خوک هایی که در طبیعت زندگی می کنند، کثیف و ناپاک بوده به دلیل مکان کوچک نگهداریشان در مدفوع خود می خوابند و ممکن است مدفوع خود را به عنوان غذا بخورند.

خواص گوشت خوک

خواص گوشت خوک یا فواید گوشت خوک و مضرات گوشت خوک

گوشت خوک در ادیان آسمانی اسلام و یهود حرام می باشد. یکی از دلایلی که مردم خاورمیانه خوردن گوشت خوک را حرام می دانند، همه چیز خوار بودن خوک است. به عبارتی دیگر بر خلاف گوسفند و گاو که تنها علف خوار می باشند، خوک ها محدودیتی در غذایی که می خورند ندارند و تقریبا هر چیزی را می خورند.

 

ارزش غذایی گوشت خوک یا گراز

در هر صد گرم گوشت خوک مواد زیر وجود دارد:

۱۲۲کالری، فاقد کربوهیدرات، ۳٫۳ چربی، ۲۲ گرم پروتئین، ۱۲۰ میلی گرم کلسیم، ۲ درصد آهن، فاقد منیزیوم، فاقد فسفر، فاقد پتاسیم، فاقد سدیم، فاقد ویتامین a، فاقد ویتامینc، فاقد ویتامین b6، فاقد ویتامین e، سی و نه صدم درصد ویتامین b1، یازده صدم درصد ویتامین b2

خواص گوشت خوک

خواص گوشت خوک یا فواید گوشت خوک و مضرات گوشت خوک

اگر مواد معدنی و ویتامین های موجود در صد گرم گوشت خوک را با مواد معدنی همین مقدار گوشت گاو یا گوسفند مقایسه کنید متوجه می شوید که گوشت خوک خاصیت بالایی ندارد و ارزش غذایی آن نسبت به سایر گوشت ها بسیار کم می باشد. گوشت خوک طبعی گرم و مرطوب دارد، و محل مناسبی برای رشد انواع انگل ها می باشد.

حرام بودن مصرف گوشت خوک، تنها به دلیل انگل ها و میکروب های موجود در آن نمی باشد، چرا که اگر این گونه بود میتوانستیم با پختن آن در دماهای بالا یا فریز کردن گوشت خوک از شر انگل ها و میکروب های آن آسوده شویم. تجربه ثابت کرده است که اسلام هر جا چیزی را حرام اعلام کرده باشد، قطعا استفاده از آن، ضررها و عواقب جبران ناپذیری برای انسان خواهد داشت.

خوک، همان طور که گفته شد، از مدفوع و پسماند های کثیف خود تغذیه می کند، همچنین خوک در بین حیوان ها به حیوان بیغیرت نیز نام گذاری می شود چون هیچ حمایتی از ماده ی خود انجام نمی دهد. از نظر علم روانشناسی، غذایی که می خوریم بر حالات و رفتار ما تاثیر می گذارد. مثلا بعضی از مواد غذایی انسان را پرخاشگر نموده بعضی باعث آرامش انسان می شوند.

شاید بتوان از دستور حرام بودن گوشت خوک در اسلام به این نتیجه رسید که اسلام برای مسلمان ها شایسته نمی داند که چنین غذای ناپاکی بخورند، چرا که باعث انتقال آثار روانی و روحی خاصی از این حیوان به انسان می شود. به هر حال به جز وجود انگل ها و میکروب های خاصی که در ادامه ی بحث در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد، متاسفانه علم بشر هنوز به حدی پیشرفت نکرده است که راز حرام بودن گوشت خوک در ادیان آسمانی برای انسان آشکار شود.

 

نظر دین اسلام در مورد گوشت خوک یا گراز

در روایات داریم که فردی از امام صادق(ع) پرسید: چرا گوشت خوک حرام است؟ امام در پاسخ فرمودند: 

خداوند چیزی را حرام نکرده مگر برای نفع و صلاح مردم، نه اینکه به خاطر میل خود چیزی را حلال و چیزی را حرام قرار دهد، بلکهمنافع مردم در این است. زیرا خداوند که آفریدگار بندگان خود می باشد بهتر از هر کسی می داند که برای انسان چه چیزهایی مناسب و مفید و چه چیزهایی مضر می باشد. مثلا گوشت خوک حرام است چون سبب بی غیرتی و فساد در انسان ها می شود.

خواص گوشت خوک و فواید گوشت خوک

خواص گوشت خوک یا فواید گوشت خوک و مضرات گوشت خوک

در کتاب آسمانی مسلمان ها، قرآن، از گوشت خوک به عنوان لحم خنزیر نام برده شده است و به مسلمانان دستور داده شده است که از آن پرهیز کنند. امام رضا(ع) در مورد گوشت خوک می فرمایند: خداوند گوشت خوک را حرام کرده چون خوک حیوانی زشت رو و ترسناک است که خدا آن را برای عبرت خلق آفریده است تا بترسند که عاقبت دنبال شهوت بودن و بی بند و باری چه می شود که در قیامتاین افراد به صورت خوک محشور می شوند. و دلیل دیگری که برای حرام بودن گوشت خوک وجود دارد این است که غذای خوک کثیفترین غذاهاست و خون این حیوان دارای ضررهای بسیار میباشد. امام صادق(ع) یکی از چهار چیزی که باعث پیری زودرس می شود را گوشت خوک می دانند.

 

دانشمندان در مورد خواص گوشت خوک و مضرات گوشت خوک یا گراز چه نظری دارند؟

همان طور که گفتیم یکی از مشکلات گوشت خوک وجود انگل ها و کرم های ریز متعددی است که پس از انتقال به بدن میزبان بر خلاف انگل های گوشت های دیگر بدون نیاز  به هیچ پیش فرضی، تاکثیر شده و تمام بدن فرد را درگیر می کند. یکی از این کرم ها تریکین تاتریشین نام دارد.

کرم کوچکی به نام تریکلین تاتریشین وجود دارد که در بدن خوک زنده زندگی می کند، قطر آن تا سه میلیمتر می رسد، در طول یک ماه حدود پانزده هزار  تخم می گذارد. هنگامی که این کرم به بدن انسان برسد، باعث افزایش ناگهانی سطح گلبولهای قرمز میشود که در مدت کوتاهی از بین رفته، فرد دچار کم خونی شدید و گاهی مرگ می شود. تریکین ها بر اثر تحریک اسید های معده شروع به تولید مثل می کنند و از راه معده در تمام بدن گسترش پیدا می کنند.

خواص گوشت خوک

خواص گوشت خوک یا فواید گوشت خوک و مضرات گوشت خوک

اولین علائم وجود این کرم در بدن، سرگیجه و تب می باشد که بعد از آن فرد دچار اسهال شده، که بعد از مدتی این علائم مزمن می شوند. این کرم باعث بروز دردهای عصبی و خستگی و کوفتگی بدن شده و در نهایت بعد از چند روز از شروع علائم ممکن است منجر به مرگ بیمار شود. همچنین با وارد شدن این کرم ها به بدن، فرد با مشکل در بلع و تنفس مواجه می شود و ممکن است به دلیل مشکلات تنفسی یا گوارشی مرگ بیمار اتفاق بیفتد.

این بیماری مهلک که منشاء آن کرم تریکین می باشد، تریکیوز نامیده می شود که در در کشورهایی که مصرف بالای گوشت خوک در آن ها وجود دارد، دیده می شود. در حالی که در کشورهای اسلامی گزارشی از ابتلاء به این بیماری داده نشده است.

خوب است بدانید در یک کیلوگرم گوشت خوک ممکن است چهارصد میلیون از نوزاد این کرم وجود داشته باشد. البته شاید شما بگویید که در بسیاری از کشورهای جهان مصرف گوشت خوک شایع است و مردم آن کشورها  نیز سالم بوده و درگیر این بیماری ها نمی باشند، اما جالب است بدانید طبق تحقیقی که انجام شده است از بیست و پنج میلیون نفری که انگل تریکین را در بدن خود دارند، تنها عده ی کمی  علائم بیماری را دارند و در بقیه ی موارد علائم بیماری آشکار نمی شود و آلودگی به صورت نهفته در آن ها وجود دارد که بر اثر شرایطی خاص ممکن است پس از سال ها  به بیماری فعال تبدیل شود.

یکی از کرم های دیگری که در گوشت خوک وجود دارد کرم کدویی به نام تیناسولیوم می باشد، این کرم به محض ورود به بدن انسان به روده ها حمله کرده و وارد جریان خون فرد می شود و ممکن است باعث انگل مغزی در فرد شود.  این انگل که مهم ترین دلیل بیماری صرع می باشد، بیش از پنجاه میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلاء کرده است.

همچنین در تحقیقات جدید، نوعی انگل به نام تونگیاسیز در مناطق کثیف کشور اوگاندا کشف شده است که دانشمندان یکی از عوامل تاکثیر و رشد این انگل ها را خوک ها می دانند. این انگل کشنده ممکن است در بدن خوک ها  نیز به دلیل کثیف بودن محل زندگی آن ها  وجود داشته باشد، تا به حال بیست هزار نفر در اوگاندا به این انگل دچار شده اند.

فواید گوشت خوک

خواص گوشت خوک یا فواید گوشت خوک و مضرات گوشت خوک

بیماری های کبدی و هپانیت عفونی نیز از دسته بیماری هایی هستند که ممکن است با مصرف گوشت خوک به آن دچار شویم. همچنین ویروس هایی در گوشت خوک وجود دارد که خطر ابتلاء به هپاتیت نوع E را افزایش می دهد.

یکی دیگر از معایب گوشت خوک بالا بودن درصد اسید اوریک آن می باشد. اسید اوریک موجود در گوشت خوک باعث افزایشخطر بیماری های قلبی و ابتلاء به سکته در افراد می شود. بی دلیل نیست که بیش از نیمی از مردم آمریکا (یکی از پر مصرف ترین کشورهای مصرف کننده ی گوشت خوک) دچار فشار خون بالا هستند.

یکی دیگر از بیماری های بسیار شایع خوک ها، بیماری آنفولانزای خوکی می باشد که که در سالهای اخیر، افراد زیادی را درگیر خود کرده است. ویروس آنفولانزای خوکی عمدتا در ریه ی خوک های بیمار قرار دارد و در صورتیکه به مصرف انسان برسد باعث ابتلای فرد به این بیماری می شود ( از ریه ی خوک در تهیه ی سوسیس استفاده می کنند).

 

یک متخصص آلمانی در تحقیقی مفصل بر روی گوشت خوک جهت کشف خواص گوشت خوک و مضرات گوشت خوک انجام داده است و به نتایج زیر رسیده است:

تفاوت در سلامتی افرادی که از گوشت خوک استفاده می کنند، به محل زندگی آن ها بستگی دارد. برای مثال افرادی که در نقاط گرمسیر زندگی می کنند مصرف گوشت خوک برای آن ها ضرر ها و عوارض بیشتری نسبت به کسانی دارد که در مناطق سردسیر زندگی می کنند. در هندوستان طی یک تحقیق به این نتیجه رسیده اند که افرادی که در تمام طول عمر خود از گوشت خوک استفاده نکرده اند نسبت به کسانی که مرتب گوشت خوک مصرف می کنند، از سلامتی بالاتری برخوردارند.

خواص گوشت خوک

خواص گوشت خوک یا فواید گوشت خوک و مضرات گوشت خوک

در این مقاله سعی کردیم گوشت خوک را از نظر خواص و ضررهایش مورد بررسی قرار دهیم، همان طور که مطالعه کردید صرف نظر از اینکه افراد زیادی در سراسر جهان از این گوشت مصرف می کنند، گوشت خوک نه تنها در دین اسلام و یهود حرام بوده بلکه از نظر علم پزشکی نیز ضررهای فراوانی دارد و احتمال ابتلای مصرف کنندگان این گوشت به انگل ها و کرم هایی وجود دارد که در سایر گوشت ها یافت نمی شود. همچنین از نظر خواص و ارزش تغذیهای نیز گوشت خوک نسبت به سایر گوشت هایی که مسلمان ها مصرف می کنند در رتبه ی بسیار پایینی قرار دارد. بنابراین به جز تقلید کورکورانه از سبک و فرهنگ تغذیه ی کشورهای غربی و شرقی، خوردن گوشت خوک هیچ دلیل توجیه کننده ای با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد، نمی تواند داشته باشد.

 

منبع: سایت نیک استار

این محتوا لایق چه امتیازی است؟ امتیاز دهید

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (12 votes, average: 3٫92 out of 5)

تاکنون یک نظر ثبت شده است.

  1. مطلب خيلي خوب و جالبي بود.

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت نیک استار می باشد کپی برداری از مطالب فقط و فقط با درج لینک منبع بلامانع است در غیر این صورت حرام است. طراحی شده توسط پارس تمز