طرز تهیه فلافل

طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه و ترد با سس مخصوص به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات خوشمزه کردن – دستور پخت فلافل خانگی ترد و خوشمزه با دو نوع سس مخصوص فلافل

طرز تهیه فلافل خانگی

 

فلافل یک غذای بسیار مقوی و خوشمزه است، به شرطی که در مکانی سالم تهیه شود. پس بهتر است به جای فلافل های بیرون خودتان در منزل آن را تهیه کنید. در این پست از مطالب آموزش آشپزی سایت نیک استار طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه را برای شما عزیزان آماده نموده ایم، تا خودتان بتوانید فلافلی سالم را برای خود و خانواده تان تهیه کنید.

 

مواد لازم جهت درست کردن فلافل

نخود ………. ۳۰۰ گرم

پیاز ………. ۱ عدد

جعفری ………. نصف استکان

سیر ………. ۳ حبه

آرد نخودچی ………. ۲ قاشق غذا خوری

فلفل سیاه ………. ۱ قاشق چای خوری

زیره سبز ………. ۱ قاشق چای خوری

تخم گشنیز ………. ۱ قاشق چای خوری

تخم مرغ ………. ۱ عدد (درصورت تمایل)

نمک ………. به میزان لازم

دستور پخت فلافل

 

طرز تهیه فلافل خانگی

برای تهیه فلافل نخود را از شب قبل خیس کنید. اگر عجله داشتید دو سه ساعت هم کافیست. اما به آن نمک اضافه کنید تا فرایند خیس خوردن آن سریع تر تمام شود.

حالا نخود حیس خورده را در میکسر بریزید. البته اگر میکسر ندارید میتوانید از چرخ گوشت استفاده کنید.

طرز تهیه فلافل

پیاز و سیر و ادویه و جعفری را هم داخل میکسر یا همان مخلوط کن بریزید.

درست کردن فلافل

برای میکس لازم نیست خیلی مواد را له کنیم. در حدی که نرم شوند و همه مواد با هم مخلوط شوند کافیست.

طرز تهیه فلافل خانگی

 

در مرحله بعدی بعد از اینکه میکس کردید، آرد را اضافه کنید. تخم مرغ را هم به مواد اضافه بیافزایید و مواد را حسابی ورز دهید.

حالا میتوانید مواد را به سایز دلخواه توپ توپی کنید و بعد هم آن را سرخ کنید.

طرز تهیه فلافل در منزل

 

به این ترتیب شما توانستید در منزل یک فلافل خوشمزه و بهداشتی تهیه کنید.

طرز تهیه فلافل در خانه

دستور پخت فلافل خانگی

طرز تهیه فلافل خانگی

 

همین طور که میدانید روغن برای سلامتی ما بسیار مضر است. پس وقتی فلافل ها سرخ شد آنها را روی دستمال نخی تمیزی بیندازید تا روغن آن به خورد دستمال برود. با این روش فلافل های سالم تری دارید.

طرز تهیه فلافل در منزل

 

نکات خوشمزه شدن فلافل

○ یادتان باشد نباید نخودها را زیاد چرخ کنید تا خیلی له شوند. چون مایه فلافل وا می‌ رود. همچنین خیلی هم نباید درشت باشند که نخود زیر دندان حس شود. تقریبا به ضخامت دانه های شکر.

○ بعضی‌ها تخم مرغ را به فلافل اضافه نمی کنند. ولی خب تخم مرغ حکم چسب را دارد و به زیبایی فلافل هم کمک می کند. انتخاب با خود شماست.

○ اگر ظرف مخصوص سرخ  کردن عمیق باشد و ارتفاع روغن آن از ارتفاع فلافل بلند تر باشد فلافل روی روغن قرار می گیرد و خوشمزه تر می شود. اما شما میتوانید مانند کوکو آن را در روغن کم سرخ کنید.

○ فلافل را باید در روغن زیاد سرخ کرد تا هم زیباتر شود و هم یکدست پخته شود.

○ چاشنی مناسب غذای فلافل فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه.

○ نوشیدنی پیشنهادی همراه فلافل نیز یک لیوان چای نعناع است.

○ برای تهیه فلافل سعی کنید نخود را از شب قبل بخیسانید و آبش را هم دو سه بار عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته شود.

○ بهترین ادویه برای پخت فلافل زیره است. ولی شما به دلخواه میتوانید از هر ادویه ای استفاده کنید.

 

طرز تهیه سس مخصوص فلافل

برای خوردن فلافل بهتر است سس مخصوص آن را هم تهیه کنید تا خوش طعمی فلافل تان دو چندان شود. برای تهیه سس فلافل دو روش وجود دارد که ما هر دو روش را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه سس مخصوص فلافل

 

روش اول : مواد لازم برای تهیه سس تارتار

جعفری ساطوری شده

خیار شور رنده شده

پیاز رنده شده ریز

آبلیمو

نمک و فلفل

سس مایونز

 

طرز تهیه سس تارتار مخصوص فلافل

برای تهیه این سس فلافل کافیست جعفری ساطوری شده و خیار شور و پیاز رنده شده را به همراه آبلیمو و نمک و فلفل و سس مایونز در ظرف مناسبی ریخته و همه را با هم مخلوط کنید. مقدار مواد بستگی به ذائقه خودتان دارد.

طرز تهیه سس مخصوص فلافل

 

روش دوم: مواد لازم سس مخصوص فلافل

پودر انبه : ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)

سرکه : ۱/۴ پیمانه

رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذاخوری

آب : به میزان لازم

نمک : به میزان لازم

فلفل : به میزان لازم

 

طرز تهیه سس

برای تهیه این سس فلافل هم باید پودر انبه و رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و سرکه را در ظرف مناسبی ریخته و آب را به صورت آرام آرام به مخلوط اضافه کنید. حالا باید ظرف را روی حرارت گاز بگذارید تا سس بجوشد و کمی غلیظ شود.

 

منبع : نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

6 پاسخ

  1. این سس فلافل که آخر متن آموزش دادید خیلی خوشمزه س و ترکیبش با فلافل بی نظیره. خیلی ممنونم بابت آموزشش

  2. بعضیا به فلافل سیب زمینی پخته اضافه می کنن شما می دونید علتش چیه؟

    1. دوست عزیز بله منم اتفاقا این کار رو امتحان کردم. سیب زمینی پخته باعث میشه بافت فلافل یه کم نرمتر بشه. البته جذب روغنش روهم یه کم می بره بالاتر. به هر حال اگه خواستید استفاده کنید مقدارش باید خیلی کم باشه مثلا یه سیب زمینی کوچک آب پز شده برای یک کاسه آبگوشت خوری مایه فلافل کافیه

  3. سلام میشه لطفا منو راهنمایی کنید من همیشه فلافلام خشک میشه جوری که موقع خوردن تو گلو گیر می کنه. هزار روش هم امتحان کردم هیچ کدوم فرقی نکرد. اؤزومه یه فلافل نرم دست کنم

    1. سلام عزیزم. این که میگی روش های مختلفی رو امتحان کردی و فلافلت بازم خشک بوده نشون میده که یا مواد اولیه ت مشکل داره یا رو ش سرخ کردنت. ببین نکته مهم اینه که وقتی نخود ها رو چرخ می کنی کاملا نرم بشن و زیاد دون دون نباشن. بعضی از چرخ گوشت ها قدرتش زیاده و با یک بار چرخ کردن نخود کاملا نرم میشه ممکنه شما چرخ گوشتت از نوعی باشه که نیازه دو یا سه ی حتی چهار بار نخودها رو چرخ کنی. می تونی نخودها رو 48 ساعت خیس کنی و چند بار تو این مدت آبش رو عوض کنی تا بو نگیره و بعد سه بار چرخ کنی بعد به روشی که آموزش دادم عمل کن امیدوارم فلافل هات این بار نرم و خوشمزه بشن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 13 =

همچنین بخوانید