علائم افسردگی شدید در زنان چیست؟ یکی از بیماری‌های رایج عصر حاضر افسردگی است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. این بیماری آن‌قدر رایج است که گاهی از آن به‌عنوان سرما‌خوردگی روح یاد می‌کنند. بیماری افسردگی نیز مانند هر بیماری دیگری نشانه‌هایی دارد اگر به‌موقع و درست تشخیص داده شود و درمان شود و به‌طور کامل بهبود خواهد یافت.

علائم افسردگی شدید در زنان چیست؟
علائم افسردگی شدید در زنان چیست؟

 

افسردگی چیست؟

به احساس مداوم یاس و ناامیدی، افسردگی بالینی گفته می‌شود . فردی که دچار افسردگی شدید است به‌سختی امکان مطالعه، کار کردن، خوابیدن، خوردن و آشامیدن و معاشرت با دوستان و لذت بردن از زندگی را خواهد داشت. گاهی برخی از افراد فقط یک‌بار مبتلابه افسردگی می‌شوند اما ممکن است عده‌ای دیگر چندین بار در طول زندگی این مشکل را تجربه کنند . جالب است بدانید که گاهی افسردگی شدید از نسل به نسل دیگر خانواده منتقل می‌شود اما ناگفته نماند که گاهی افرادی که سابقه خانوادگی افسردگی نیز ندارند ممکن است دچار افسردگی شوند.

 

افسردگی شدید چیست؟

افسردگی شدید حسی فراتر از احساسات غمگین بودن است که همه ما در زندگی خود آن را تجربه کردیم . گاهی روزهایی در زندگی ما وجود دارد که هیچ‌چیز خوشحالمان نمی‌کند، امیدی به موفقیت نداریم، احساس ناامیدی، تنهایی، اضطراب و گناهکاری می‌کنیم اما نام این حالات افسردگی نیست . این حالات زمانی تبدیل به افسردگی می‌شوند که تبدیل به یک اختلال روانی بشوند. احساس غم و اندوه شدید، ناامیدی، بیچارگی و بی‌ارزشی که بیش از چند هفته طول بکشد و عملکرد روزانه فرد را مختل کند را می‌توان افسردگی شدید دانست.

 

چرا احتمال افسردگی در خانم ها بیشتر است؟

به دلیل اینکه هورمون‌ها تأثیر مستقیم روی حالات و رفتارهای بانوان دارند بدن خانم‌ها به‌خودی‌خود به افزایش افسردگی کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده‌اند که پیش از اینکه دخترها و پسرها به سن بلوغ برسند میزان افسردگی در هر دو آن‌ها یکسان است اما پس از بلوغ میزان افسردگی در بانوان به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌یابد. برای مثال دختری که در سن ۱۵ سالگی قرار دارد دو برابر پسری در همین سن احتمال ابتلا به افسردگی دارد. از طرفی دوره‌هایی در زندگی بانوان وجود دارد که به‌خودی‌خود به افزایش افسردگی کمک می‌کنند. بارداری، وضع حمل، یائسگی و پیش‌یائسگی، عوامل اجتماعی و فرهنگی دخیل در افسردگی، قدرت و شرایط نابرابر، فشار کاری، سو استفاده‌های جسمی و جنسی، مشکلات قاعدگی و … ازجمله عواملی است که ممکن است احتمال افسردگی در بانوان را افزایش دهد.

در این بخش قصد داریم تا با نشانه‌ها و علائم افسردگی شدید به‌خصوص در بانوان آشنا شویم تا بتوانیم آن را به‌موقع تشخیص دهیم و برای درمان آن اقدام کنیم.

 

علائم افسردگی شدید در زنان

در زیر نشانه ها و علائم افسردگی شدید در زنان را اشاره و توضیح داده ایم.

 

بی‌علاقگی و بی‌توجهی به امور روزمره زندگی

گاهی کارهایی که فرد به‌صورت روزمره و عادی در زندگی انجام می‌داده ممکن است حالا او را خسته کند و فرد تمایلی برای انجام حتی ساده‌ترین امور روزانه خود نداشته باشد.

 

مشکل در تصمیم‌گیری

در افرادی که دچار افسردگی شدید هستند، تفکر و اندیشیدن کند است و قدرت تصمیم‌گیری آن‌ها کاهش می‌یابد. این افراد فرآیندهای استدلالی‌شان به‌قدری مختل می‌شوند که ممکن است حتی دچار هذیان‌گویی و اعتقاد راسخ به باورهای دروغین شوند . مثلاً ممکن است شخص افسرده خود را مسئول همه ناراحتی و مشکلات دنیا بداند.

 

کاهش اشتها و وزن شدید و یا در برخی موارد افزایش وزن شدید

گاهی فرد افسرده باتجربه احساس غمگینی به‌سرعت چاق می‌شود و افزایش وزن غیرمنطقی را پیش می‌گیرد. گاهی نیز بسیار مشهود است که فرد دچار کاهش اشتها می‌شود و وزن رفته‌رفته کم می‌شود.

حتما بخوانید  شبکه‌های اجتماعی باعث افسردگی در بزرگسالان می‌شوند

 

کاهش اعتمادبه‌نفس

افسردگی، خودباوری و اعتقاد فرد را زیر سؤال می‌برد و فرد توانایی اتکا به خود و انجام کارها و برخورد با دیگران را نخواهد داشت.

 

اندوه و گرفتگی در بیشتر اوقات روز

فرد افسرده بدون هیچ دلیلی در بیشتر زمان‌های روز احساس اندوه و بی‌حوصلگی می‌کند. گریه امری عادی بین افراد افسرده است که به فراوانی دیده می‌شود. مواردی نیز وجود دارند که احساسات فرد طوری برانگیخته می‌شوند که مانع گریه ‌کردن و اندوه طبیعی وی می‌شود.

علائم افسردگی شدید در زنان
علائم افسردگی شدید در زنان چیست؟

 

عدم توانایی در لذت بردن از زندگی

فردی که دچار افسردگی، مخصوصاً افسردگی شدید شده تقریباً از انجام هیچ کاری لذت می‌برد و هیچ میلی در درون خود برای انجام فعالیت‌های سرگرم‌کننده و لذت‌بخش نخواهد داشت . حتی اگر هر کاری که در گذشته از انجام دادن آن لذت می‌برده است را انجام دهد باز احساس لذت‌بخشی نخواهد داشت.

 

فکر کردن به خودکشی

افراد مبتلابه افسردگی شدید درنهایت به فکر خودکشی و تمام کردن زندگی خود می‌افتند . گاهی این فکر تا حدی پیش می‌رود که فرد بیشتر طول شبانه‌روز مدام به راه‌های مختلف خودکشی فکر می‌کند.

 

داشتن احساس بد در زمان‌های خاصی از روز مخصوصاً صبح‌ها

فرد افسرده بدون هیچ دلیلی در اوقات مختلف روز حس ناخوشایندی را در خود دارد. این اتفاق بیشتر صبح رخ می‌دهد که هنگام بیدار شدن از خواب فرد حس غم و اندوه را در وجود خود حس خواهد کرد.

 

کندی روانی و حرکتی

یکی دیگر از نشانه‌های ابتلا به افسردگی شدید کندی روانی حرکتی است. کندی روانی و حرکتی مقوله جدا از تنبلی است. تنبلی می‌تواند نشانه افسردگی و همین‌طور ویژگی شخصیتی فرد باشد به این معنا که فرد یا افسرده است یا شخصی تنبل است؛ اما کندی روانی حرکتی از علائم رایج افسردگی شدید است.

 

بداخلاقی و تندخویی

فردی که دچار افسردگی شدید شده باشد مدام از کوره در می‌رود و با کوچک‌ترین اتفاقی به‌شدت عصبی می‌شوند و رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز می‌دهد.

 

بی‌علاقگی نسبت به رابطه جنسی

فرد افسرده در روابط جنسی با همسر خود نیز دچار مشکل می‌شود و میل ایجاد رابطه جنسی در وی از بین می‌رود.

علائم افسردگی شدید در زنان چیست؟
علائم افسردگی شدید در زنان چیست؟

 

احساس بی‌مصرف و بی‌لیاقتی

فرد افسرده با انجام بیشتر کارها حس بی‌مصرف بودن می‌کند و توانایی انجام هیچ کاری را در خود نمی‌بیند و اگر در انجام آن شکست بخورد خود را مدام بازخواست و سرزنش می‌کند و خود را فردی بی‌ارزش می‌پندارد.

 

عدم تمایل به بودن در کنار سایرین

فرد افسرده نه‌تنها از بودن در کنار دیگران احساس خوبی نخواهد داشت، بلکه از بودن کنار آن‌ها به‌شدت دوری خواهد کرد و وجود افراد مختلف در کنارش باعث آزار وی خواهد بود.

 

تغییر عادات خواب، خواب‌آلودگی بیش‌ازحد یا بی‌خوابی

شخص افسرده دچار مشکلات شدید خواب می‌شود . این افراد یا به‌سختی به خواب می‌روند و زودتر از موعد از خواب بیدار می‌شوند و یا هرقدر هم که بخوابند باز احساس شادابی نخواهند کرد و تمایل به خواب دارند.

علائم افسردگی شدید در زنان
علائم افسردگی شدید در زنان چیست؟

 

احساس بی‌قراری و اضطراب مداوم

فرد افسرده به‌صورت مداوم دچار اضطراب و بی‌قراری‌های بی‌دلیل می‌شود.

اگر کسی. ۵ یا ۶ مورد از این نشانه‌ها را دارا باشد به‌احتمال‌زیاد دچار افسردگی است و بهتر است هرچه سریع‌تر برای درمان آن اقدام کند. همچنین می‌توان از تست افسردگی نیز برای تشخیص افسردگی استفاده کرد.

 

منبع: نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − دوازده =

همچنین بخوانید
ایمپلنت cmi یک ایمپلنت کره ای است، که به علت مقرون به صرفه بودن و کیفیت مناسب، در سطح جهان محبوبیت زیادی دارد. در این مقاله به بررسی کامل ایمپلنت کره ای cmi به همراه تاریخچه و انواع آن می پردازیم.
پیشرفت‌های برجسته هوش مصنوعی در علم پزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرد که شامل تشخیص بیماری‌ها، پیش‌بینی نتایج درمانی و بهبود مدیریت بیماران است. این تکنولوژی‌ها تأثیر بزرگی بر بهبود سلامت عمومی و کاهش هزینه‌های درمانی دارند.
تعویض دریچه قلب با دریچه مصنوعی یا بافتی به منظور بهبود عملکرد قلب استفاده می‌شود. این روش جراحی خطراتی از جمله عفونت‌ها، خونریزی و مشکلات قلبی را می‌تواند به همراه داشته باشد.