طرز تهیه مربای به

به یکی از میوه های خوشبو و خوش طعمی است که در فصل پاییز به وفور یافت می‌شود و طرفداران مخصوص به خود را دارد. این میوه به دلیل بافت سفتی که دارد کمتر به صورت خام مصرف می‌شود و می‌توان از آن در تهیه انوای پای، کیک، تارت و مربا ها استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه مربای به خانگی را به صورت مرحله به مرحله با هم بررسی کنیم.

مربای به
طرز درست کردن مربای به خوشرنگ و خوشمزه

 

مواد لازم برای تهیه مربای به خوشمزه

به تازه: 3 کیلو گرم

شکر: 2 تا 3 کیلو گرم

آب لیمو ترش: نصف فنجان

دانه هل: یک قاشق سوپ خوری

آب: به مقدار لازم

 

طرز درست کردن مربای به خانگی

برای تهیه مربای به ابتدا به هایتان را آماده کنید. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که به ها را خرد کنند و برای پخت مربا از آن استفاده کنند. اما عده ای نیز دوست دارد از به رنده شده برای تهیه مربا استفاده کنند. این کار توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است طی فرایند تهیه له شود و ظاهر خوشایندی نداشته باشد. بنابراین در این آموزش از بهی که نگینی خرد شده استفاده می‌کنیم. شما می‌توانید آن ها را به اندازه دلخواه خود برش دهید، اسلایس کنید یا مکعبی خرد کنید.

طرز تهیه مربای به خانگی
طرز تهیه مربای به خانگی

 

به ها را بشویید. بسته به میل خودتان می‌توانید آن ها را پوست بگیرید یا از به پوست نگرفته برای تهیه مربا استفاده کنید. توصیه ما این است که به ها را پوست بگیرید. سپس آن ها را به چهار قسمت تقسیم کنید و قسمت سفت وسط آن را به همراه دانه ها جدا کنید. (دانه های به خاصیت دارویی دارند، آن ها را دور نریزید) حال به ها را به اندازه دلخواه خودتان برش دهید و بعد در صورت نیاز آن ها را بشویید.

 

حال به ها را در قابلمه ای که برای این کار انتخاب کرده اید بریزید. نصف شکر را روی به ها ریخته و پس از آن نوبت به افزودن آب می‌رسد.

طرز تهیه مربای به خوشرنگ
طرز تهیه مربای به خوشرنگ

 

در قابلمه تا جایی آب بریزید که کمی روی به ها کاملا با آب پوشیده شود. قابلمه را به آرامی بچرخانید تا شکر و آب با هم مخلوط شوند. در این مرحله اصلا با قاشق آن ها را هم نزنید. سپس اجازه دهید با حرارت خیلی کم شروع به جوشیدن کند. در قابلمه را بگذارید حرارت را کم کنید و ده دقیقه اجازه دهید مربا خوب بپزد. حواستان باشد که به ها در طول فرایند پخت له نشوند. برای امتحان کردن اینکه به خوب پخته یا خیر می‌توانید یکی از آن ها را با کناره چنگال نصف کنید، اگر به راحتی برش خورد، خوب پخته شده است.

طرز تهیه ی مربای به
طرز تهیه ی مربای به

 

حال بقیه شکر را به مواد اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. هل را در این مرحله اضافه کنید. حال نوبت به مرحله اصلی پخت می‌رسد، حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید (دمکنی فراموش نشود) و اجازه دهید حدود دو ساعت با حرارت کم بپزد. بین این مدت غلظت مربایتان را چک کنید. اگر زیاد بپزد رنگ مربا تیره می‌شود.  اگر کم بپزد مربای خوشرنگی نخواهید داشت. پس از پخت اجازه دهید مربا خنک شود و آن ها را در ظروف شیشه ای تمیز ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

طرز پخت مربای به
طرز پخت مربای به

 

نکات مهم جهت خوشمزه و خوشرنگ کردن

  • در صورت تمایل میتوانید از چوب دارچین به جای هل استفاده کنید.
  • میزان شکر بسته یه ذائقه شما میتواند کم یا زیاد شود.
  • دانه های هل را نکوبید و درسته استفاده کنید.
  • اگر میخواهید مربای خوشرنگی داشته باشید توصیه ما این است که از ظرف مسی برای این کار استفاده کنید فقط دقت داشته باشید که هنگام استفاده از این ظروف حرارت باید خیلی ملایم باشد.
  • می‌توانید دانه های به را نیز هنگام پخت به آن اضافه کنید تا مربای غلیظ تری داشته باشید اما در پایان کار باید آن ها را جدا کنید.

 

منبع: نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

3 پاسخ

  1. سلام آب لیمو ترش نصف فنجان زیاد نیست؟ در چه مرحله ای باید اضافه کنیم؟

    1. سلام و درود دوست عزیز. برای سه کیلو گرم به آب لیموترش نصف فنجان مناسبه و زیاد نیست آب لیموترش رو پنج دقیقه قبل از این که مربا رو از روی حرارت بردارید بهش اضافه کنید. آب لیمو ترش برای جلوگیری از شکرک زدن مربا بهش اضافه میشه.

  2. قدیما همیشه از قابلمه مسی برای پخت مربای به استفاده می کردن چون یه رنگ مسی خیلی نازی به مربا می داد. ولی طعمش فرقی نمیکنه. من همیشه تو قابلمه روحی درست می کنم . نسبت شکر و به هم تقریبا مثل شما رعایت می کنم. البته چون مربا رو کم شیرین دوست دارم کمتر شکر می ریزم. طعمش و رنگش عالی میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + یازده =

همچنین بخوانید