طرز تهیه میگو پلو

امروزه به دلیل مشکلاتی که مصرف زیاد گوشت قرمز ممکن است برای فرد پیش بیاورد، استفاده از گوشت سفید ازجمله گوشت ماهی و میگو بسیار مورد استقبال قرارگرفته است.

از طرفی متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌کنند که به‌طور مرتب و هفتگی از انواع ماهی‌ها و فرآورده‌های دریایی استفاده شود، اما عده‌ای معتقدند که این مواد غذایی دریایی قیمت بالایی دارند و نمی‌توان از پس هزینه‌های آن برآمد! اگر شما نیز چنین عقیده‌ای دارید، باید بگوییم که میگو یکی از انتخاب‌های مناسب و مقرون‌به‌صرفه است چراکه در تهیه میگو پلو که یکی از غذاهای جنوبی نیز می‌باشد از میگو ریز استفاده می‌شود که قیمت مناسبی دارد.

طرز تهیه میگو پلو جنوبی
طرز تهیه میگو پلو جنوبی خوشمزه

 

اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که به غذاهای دریایی علاقه دارید این پست مخصوص شماست.

 

در این مقاله از مقالات آشپزی قصد داریم شما را با طرز تهیه میگو پلو جنوبی بسیار خوشمزه آشنا کنیم و مراحل تهیه آن را قدم قدم باهم بررسی کنیم. برای پخت میگو پلو جنوبی ابتدا باید میگوها را خوب بشویید و سپس آن‌ها را در یک ظرفی بریزید. برای تمیز کردن میگوها باید کمرشان را از قسمت طولی برش دهید و یک رگ خونی که در آن قرار دارد را دربیاورید. سپس می‌توانید یک دقیقه در آب جوش بیندازید و سپس آب کش کرده و بعدازآن استفاده کنید.

اما اگر جزو افرادی هستید که تمایلی به استفاده از غذاهای دریایی ندارید و یا از میگو خوشتان نمی‌آید به شما پیشنهاد می‌کنیم که حداقل یک‌بار این دستور را امتحان کنید. شاید نظرتان راجع به این غذای خوشمزه تغییر کند.

بیشتر روش‌هایی که اغلب برای تهیه میگو استفاده می‌شود به این صورت است که میگو را به صورت سوخاری طبخ می‌کنند؛ اما به نظر من حیف است میگو را فقط سوخاری کنیم و از طعم خوب و خاصیت‌های بیشمار آن درست‌وحسابی استفاده نکنیم؛ بنابراین روشی که امروز می‌خواهیم به شما آموزش دهیم روش پخت نوعی میگو بدون سوخاری کردن است.

 

مواد لازم برای تهیه میگو پلو جنوبی برای دو نفر

طرز تهیه میگو پلو جنوبی
طرز پخت میگو پلو جنوبی برای 2 نفر

میگوی نسبتاً ریز یک و نیم پیمانه

برنج ٢ پیمانه

سبزی سبزی‌پلو، (شوید و جعفری) نصف پیمانه

سیر ۴ حبه

پیاز یک عدد متوسط

نمک فلفل و زردچوبه به میزان لازم

سس گوجه‌فرنگی تند ۲ قاشق غذاخوری

شکر قهوه‌ای یک قاشق مرباخوری

ماءالشعیر یک فنجان

زعفران به میزان لازم

روغن سرخ‌کردنی به میزان لازم

 

 

طرز پخت میگو پلو جنوبی

مرحله اول: پس‌ازاینکه میگوها را پاک کردید و خوب شستید آن‌ها را در یک ظرف جدا قرار دهید. پیاز را به‌صورت نگینی و ریز خورد کنید و سیر را نیز به‌صورت نگینی مانند پیاز خورد کنید. در ماهیتابه مقداری روغن سرخ‌کردنی بریزید و پیازهای خردشده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.

طرز درست کردن میگو پلو جنوبی
طرز درست کردن میگو پلو جنوبی

 

سپس سیر را به آن اضافه کنید و بازهم کمی تفت دهید تا بوی سیر آزاد شود. حال زردچوبه را به پیاز و سیر تفت خورده اضافه کنید و آن‌ها را خوب هم بزنید.

دستور پخت میگو پلو جنوبی
دستور پخت میگو پلو جنوبی

 

مرحله دوم: پس‌ازاینکه پیاز و سیر سبک شدند نوبت اضافه کردن میگوهاست. میگوها را یک‌باره به پیازداغ و سیر اضافه کنید.

طرز پخت میگو پلو با سس مخصوص
طرز پخت میگو پلو با سس مخصوص

 

دقت کنید که اگر شعله کم باشد میگوها آب می‌اندازند و درنتیجه سفت خواهند شد؛ بنابراین شعله را در حد ممکن زیاد نگه‌دارید. همچنین حواستان باشد که تند تند مواد را هم بزنید تا تیره نشود و نسوزد.

 

مرحله سوم: پس‌ازاینکه میگوها اندکی سرخ شدند نوبت اضافه کردن سس گوجه‌فرنگی به آن‌هاست.

طرز تهیه میگو پلو
طرز تهیه میگو پلو با سس مخصوص

 

پیشنهاد من این است که از سس فرنگی تند استفاده کنید تا طعم دل‌چسبی به میگوی شما بدهد. این غذا از غذاهای جنوبی است و مردم خونگرم جنوب کشورمان از ادویه‌های تند در غذا استفاده می‌کنند تا خوش‌طعم‌تر شود؛ بنابراین شما نیز می‌توانید میگوی خود را تند درست کنید؛ اما اگر ذائقه شما با غذاهای تند سازگار نیست می‌توانید از سس گوجه‌فرنگی معمولی استفاده کنید. دوباره مواد را اندکی باهم تفت دهید تا سس رنگ بیندازد و رنگ قرمز خوش‌رنگی به غذای شما بدهد.

دستور پخت میگو پلو با سس مخصوص
طرز پخت میگو پلو با سس مخصوص

 

حال فلفل و  پودر پاپریکا را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.

حتما بخوانید  طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی خوشمزه مرحله به مرحله + نکات
طرز درست کردن میگو پلو با سس مخصوص
طرز درست کردن میگو پلو با سس مخصوص

 

مرحله چهارم: در این مرحله می‌توانید شکر قهوه‌ای را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید و اجازه دهید که دانه‌های شکر آب شوند.

طرز تهیه میگو پلو با سس گوجه فرنگی
طرز تهیه میگو پلو با سس گوجه فرنگی

 

حال نوبت افزودن ماءالشعیر است. یک فنجان ماءالشعیر را به مواد خود اضافه کنید. حال شعله را تا جایی که می‌توانید کم کنید و اجازه دهید که مواد به‌خوبی جا بیفتند.

 

مرحله پنجم: حالا وقت آماده کردن پلو است. برای این منظور مانند پلوهای دیگر آب را روی گاز قرار می‌دهیم و اجازه می‌دهیم که جوش بیاید. پس‌ازآن برنج را به آب در حال جوش اضافه می‌کنیم و به مقدار کافی نمک به آن اضافه می‌کنیم. چند دقیقه آخر قبل از آبکش کردن برنج، سبزی را به آن اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم.

طرز پخت میگو پلو با سس گوجه فرنگی
طرز پخت میگو پلو با سس گوجه فرنگی

 

سپس برنج را آبکش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که خوب دم بکشد. توصیه می‌شود که از قبل یک سیب‌زمینی را به‌صورت حلقه‌حلقه برش دهید و آن‌ها را خوب بشویید تا برای ته‌دیگ سیب‌زمینی خوشمزه از آن استفاده کنید.

 

مرحله ششم: پیش از اینکه برنج را برای دم کشیدن درون قابلمه بریزید اندکی روغن در قابلمه بریزید کمی زعفران روی روغن آسیاب کنید و حلقه‌های سیب‌زمینی را در روغن خیلی کم تفت دهید و اجازه بدهید که دو طرف آن کمی تفت بخورد و رنگ بگیرند.

طرز تهیه میگو پلو با شوید و جعفری
طرز تهیه میگو پلو با شوید و جعفری

 

آن‌ها را در کف قابلمه پخش‌کنید و برنج را روی آن بریزید و بگذارید تا دم بکشد. می‌توانید پس از آبکش کردن برنج سبزی را در لابلای برنج استفاده کنید. می‌توان از شوید خشک نیز به‌جای سبزی در این غذا استفاده کنید که بهتراست آن نیز در چند دقیقه پایانی جوشیدن برنج به آن اضافه کنیم تا بوی آن آزاد شود. در ده دقیقه انتهای دم کردن برنج، زعفران را آسیاب کنید. آن را داخل یک فنجان بریزید و مقداری آب روی آن بریزید و آن را داخل قابلمه برنج قرار دهید همراه برنج دم بکشد و رنگ زعفران آزاد شود.

طرز تهیه میگو پلو با ماءالشعیر
طرز تهیه میگو پلو با ماءالشعیر

 

مرحله آخر: پس از حدود ۴۰ دقیقه برنج دم می‌کشد و میگوها نیز به‌خوبی جا می‌افتند. حال نوبت سرو غذاست. می‌توانید میگوها را به‌صورت لا پلو و یا جداجدا سرو کنید. در انتهای کار کمی از مایع میگوی خود بکشید. اگر به نظر شما نیاز به طعم ترشی در غذا احساس شد، در این مرحله می‌توانید کمی آب‌لیمو تازه برای خوش‌طعم‌تر شدن به آن اضافه کنید. اگر از طرفداران غذاهای این‌چنینی نیستید آن را به همان صورت با طعم کم شیرین دل‌چسب آن سرو کنید. این غذا را می‌توان به همراه ترشی و یا سالاد شیرازی سرو کرد.

طریقه درست کردن میگو پلو جنوبی خوشمزه
طرز پخت میگو پلو جنوبی خوشمزه

 

نکات پخت جهت خوشمزه کردن

اگر نمی‌خواهید میگوهای شما در هنگام پخت شکل حلزونی و گرد به خود بگیرند باید چهار برش در بند پشت میگو به عمق نیم سانتیمتر ایجاد کنید.

اگر در حین غذا از میگوی شور استفاده می‌کنید لازم است که دو تا سه ساعت آن را در آب خیس کنید و یا اگر از نوع تازه آن استفاده می‌کنید حتماً از دستکش دست کنید تا خارهای بدن میگو باعث حساسیت در شما نشود.

در دستور اصلی این غذا از نوعی سس به نام سس ورچستر شایر استفاده می‌شود. پایه اصلی این سس سرکه قرمز و یا سرکه سیب و ملاس است. همچنین از ادویه‌ای مانند پودر سیر، زنجفیل دارچین و پودر پیاز در آن استفاده می‌شود. ملاس به عصاره چغندر گفته می‌شود که مانند عسل کش میاید و سیاه‌رنگ است. به این دلیل که ممکن است هرکسی از بوی ملاس خوشش نیاید در این دستور از آن استفاده نشده است.

می‌توان در این غذا به‌جای شکر قهوه‌ای از شکر سفید استفاده کرد اما مزایایی که شکر قهوه‌ای دارد در شکر سفید وجود ندارد. از طرفی شکر سفید می‌تواند برای بدن مضر نیز باشد. شکر قهوه‌ای‌رنگ بسیار مطبوعی به غذای شما خواهد داد. همچنین باعث می‌شود که غذای شما کمی حالت درخشندگی به خود بگیرد و نسبت به شکر سفید شیرینی بسیار کمتری به غذای شما خواهد داد؛ بنابراین توصیه ما این است که این شکر و شکر سفید تعویض نکنید. هرچند می‌توانید آن را از دستور حذف کنید.

 

منبع: نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

6 پاسخ

  1. بله خوندم منتها چون نوشتید میگو پلو جنوبی خواستم یادآور شم که جنوبی ها میگو پلو رو به صورت قاطی پلو درست می کنن.

    1. بله دوست عزیز حق با شماست البته جنوبی ها از میگوهای خیلی ریز برای پخت میگو پلو استفاده می کنند. از اونجایی که اکثرا میگو رو کنار برنج سرو کردن من به صورت قاطی پلو آموزش ندادن تا هر کس منطبق با میل و سلیقه خودش درست کنه.

    1. سلام و درود
      دوست عزیز توی متن هم نوشتم می تونید لا به لای برنج بریزید میگوها رو یا جدا سرو کنید. سلیقه ایه

  2. سلام. من تو جنوب یه میگو پلو خوردم طعمش هیچ وقت از خاطرم نمیره. این میگو پلویی که شما آموزش دادید رو درست کردم خوشمزه بود اما اصلا طعمش شبیه طعم اون میگو پلو نبو متاسفانه

    1. سلام و درود
      دوست عزیز. جنوبی ها ادویه های خاصی دارن که به غذاهاشون میزنن و غذاهای جنوبی معروفه به پر ادویه بودن. میگویی که جنوبیا استفاده می کنند هم میگوی تازه صید شده س. این موارد باعث تغییر در طعم غذا میشه. ممکنه اصلا اون میگو پلویی که شما خوردید با این روش درست نشده باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =