طرز تهیه خورش قیمه

یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی خورشت قیمه با پلو می‌باشد. شاید شما هم مانند خیلی‌های دیگر با شنیدن نام قیمه عطر و بوی قیمه نذری برایتان تداعی شود. می‌توان گفت آنچه قیمه نذری را متمایز می‌کند و علاوه بر نذری بودن و نیت پخته آن، ادویه‌هایی است که در آن استفاده می‌شود. همچنین چون این غذا به مقدار زیاد پخته می‌شود و خوشمزه‌تر خواهد بود.

طرز تهیه قیمه مجلسی
طرز تهیه قیمه مجلسی خوشمزه به صورت مرحله به مرحله

 

مواد برای تهیه خورشت قیمه برای چهار نفر

گوشت گوسفندی ۴٠٠ گرم

پیاز ٢ عدد

روغن مایع به میزان لازم

نمک فلفل و زردچوبه به میزان لازم

گلاب یک قاشق غذاخوری

لیموعمانی سه عدد

دارچین در صورت تمایل نصف قاشق چای‌خوری

شکر به مقدار لازم

زعفران دم‌کرده به مقدار لازم

رب گوجه‌فرنگی ٣ قاشق غذاخوری

سیب‌زمینی متوسط ۲ عدد

لپه خام ٢ پیمانه

 

طرز تهیه قیمه مجلسی خوشمزه

در زیر دستور پخت خورش قیمه مجلسی خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله آموزش داده ایم.

 

مرحله اول

ابتدا کمی روغن درون ماهی‌تابه می‌ریزیم و پیازها را نگینی و ریز خرد کرده و داخل روغن تفت می‌دهیم.

طرز تهیه خورش قیمه
طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه مجلسی به صورت گام به گام

 

پس‌ازآنکه کمی تفت خورد و پیازهای کمی سبک شدند گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کرده و آن‌ها را داخل و پیاز تفت داده‌شده می‌ریزیم و خوب تفت می‌دهیم تا رنگ روی گوشت اندکی تغییر کند و حالت پخته به خود بگیرد.

طرز پخت خورشت قیمه
طرز پخت خورشت قیمه مجلسی خوشمزه همراه با نکات پخت

 

مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم.

طرز تهیه قیمه
آموزش طرز تهیه قیمه مجلسی خیلی خوشمزه

 

مرحله دوم

پس‌ازآن نوبت اضافه کردن لپه است. لپه و گوشت را با هم کمی تفت می‌دهیم این کار باعث می‌شود که لپه‌ها در طول فرآیند پخت له نشوند و وا نروند.

طرز تهیه خورش قیمه
طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه مجلسی مرحله به مرحله

 

سپس رب گوجه‌فرنگی را نیز به پیاز اضافه می‌کنیم و اندکی تفت می‌دهیم تا به‌خوبی سرخ شود و رنگ خوبی پیدا کند.

طرز پخت خورشت قیمه
طرز پخت خورشت قیمه خوشمزه و لذیذ به صورت مرحله به مرحله

می‌توانید رب را در این مرحله اضافه نکنید و آن را برای موقعی نگه‌دارید که آب را داخل خورشت ریخته‌اید؛ اما پیشنهاد ما این است که در همین مرحله را تفت داده و اضافه کنید و غذای خوش‌رنگ‌تری داشته باشید.

 

مرحله سوم

حال نوبت اضافه کردن آب می‌رسد. ۴ تا ۵ لیوان آب به مواد اضافه کنید. اگر رب را در مرحله قبل اضافه نکردید اکنون نوبت رب است. پیشنهاد می‌شود که آن را با کمی روغن در ظرفی جداگانه تفت دهید و به خورشتتان اضافه کنید.

طرز تهیه قیمه مجلسی
آموزش طرز تهیه قیمه مجلسی خیلی خیلی خوشمزه

حرارت شعله را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید. پس‌ازاینکه آب داخل قابلمه جوشید حرارت را روی متوسط تنظیم کنید. در قابلمه را بگذارید؛ و اجازه دهید که خورش شما به‌آرامی به بپزد.

 

مرحله چهارم

پس از حدود یک ساعت به سراغ خورشت خود بروید و بررسی کنید که آیا لپه و گوشت به‌خوبی پخته‌اند یا خیر. اگر هنوز اندکی خام هستند نگران نباشید فرایند پخت خورشت شما هنوز به پایان نرسیده است. لیموعمانی‌ها را خوب بشویید و آن‌ها را با چنگال سوراخ کرده و داخل خورشت بیندازید و اجازه دهید تا خورشت نیم تا یک ساعت دیگر نیز به همراه لیموعمانی بجوشد.

طرز تهیه قیمه خوشمزه
طرز تهیه قیمه خوشمزه مجلسی گام به گام

بهتر است قبل از اضافه کردن لیموعمانی اگر از خود لیموعمانی درسته استفاده می‌کنید، مدتی آن را در آب بیندازید تا مقداری از تلخی آن گرفته شود و باعث تلخ شدن خورش شما نشود.

 

مرحله پنجم

حدود نیم تا یک ساعت دیگر می‌توانید به خورش نمک، زعفران و دارچین اضافه کنید و مدتی صبر کنید تا خورش شما به‌خوبی جا بیفتد و غلیظ شود.

حتما بخوانید  طرز تهیه قیمه نثار قزوینی مجلسی خوشمزه مرحله به مرحله + نکات پخت

وقتی خورشت به‌خوبی جا افتاد و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قبل از سرو آن می‌توانید گلاب و شکر را به خورشت اضافه کنید. دقت کنید که شکر باید به میزان خیلی خیلی کم به خورشت شما اضافه شود؛ مثلاً نصف قاشق چای‌خوری و پس از اضافه کردن آن خورشت را تست کنید تا شیرین نشده باشد.

 

مرحله ششم

می‌توانید زمانی که منتظر هستید خورشتتان جا بیافتد سیب‌زمینی‌ها را آماده کنید. سیب‌زمینی‌ها را خلالی خرد کنید و در روغن کم سرخ کنیم تا به‌خوبی ترد شوند.

سپس اندکی زردچوبه به آن اضافه کنید تا خوش‌رنگ‌تر شوند و کمی با هم تفتشان دهید. برای تزیین خورشت، سیب‌زمینی‌های خود را به شکل‌های مختلف در آورده و از آن برای تزیین استفاده کنید.

 

نکات پخت

بهتر است لپه‌ها را از شب قبل در آب خیس کنید تا هم بهتر و راحت‌تر پخته شوند و نفخ آن گرفته شود. همچنین در طول مدت‌زمان خیساندن بهتر است که آ آن‌ها را چند بار عوض کنید.

برای خوشمزه‌تر شدن خورشت قیمه از گوشت گوسفندی، سردست گوسفند یا مغز ران گوساله استفاده کنید.

همچنین اگر گوشت قرمز برای شما و اطرافیانتان مضر است می‌توانید قیمه را با گوشت مرغ و گوشت بلدرچین نیز درست کنید.

گاهی عده‌ای از تلخ شدن خورشت قیمه خود گله‌دارند. علت این تلخ شدن تنها و تنها لیموعمانی است اگر لیموعمانی را زودتر از موعد داخل خورشت بیندازید خورشت تلخ خواهد شد. همچنین سوراخ کردن و سپس خیس کردن آن در آب را قبل از استفاده از آن فراموش نکنید. می‌توانید پره‌های آن را خارج کرده و سپس به خورشت اضافه کنید که در این صورت ممکن است خورشت کمی ترش‌تر شود و همچنین دیگر نمی‌توانید به‌آسانی آن‌ها را از خورشت جدا کنید.

لیموعمانی‌ها را بعد از حدود نیم تا یک ساعت پس از اضافه کردن، از خورشت دربیاورید تا مانع از تلخ شدن آن شود.

بهتر است گوشت خورشت قیمه اندکی کوچک‌تر از گوشت‌های خورشت‌های دیگر باشد.

سعی کنید تا جایی که ممکن است و زعفران را از دستور پخت حذف نکنید.

سعی کنید به‌جای استفاده از چیپس خلالی از خود سیب‌زمینی سرخ‌شده استفاده کنید.

می‌توانید بعد از خیساندن لپه چند دقیقه آن‌ها را در آب بجوشانید و کف حاصل از جوشیدن را از آب جدا کنید تا بوی خاص آن از بین برود. البته تفت دادن آن با گوشت نیز که در دستور پخت اشاره شد کمک شایانی به این کار خواهد کرد.

 

فواید خورشت قیمه برای بدن

خورشت به دلیل داشتن گوشت و لپه و مواد دیگری ازجمله لیموعمانی بسیار مغذی است. لپه نیز مثل حبوبات دیگر سرشار از پروتئین است. همچنین برای تأمین کلسیم بدن نیز مفید است؛ و پتاسیم نیز دارد و برای بیماران قلبی و عروقی مناسب است. همین‌طور کربوهیدرات موجود در آن باعث می‌شود که بیماران دیابتی مدام به سراغ تأمین قند موردنیاز بدن خود نروند. چون تا مدت‌ها احساس گرسنگی نخواهند کرد. می‌دانیم که گوشت سرشار از پروتئین و ویتامین است. همچنین دارای آهن و روی نیز است؛ اما نباید آن را بیش‌ازاندازه مصرف کرد؛ زیرا احتمال ابتلا به سرطان‌های روده و معده و همچنین دیابت نوع دو می‌تواند با مصرف زیاد گوشت قرمز افزایش یابد.

لیموعمانی سرشار از کلسیم پتاسیم و ویتامین ث می‌باشد. این ماده ضد نفخ و سرفه است و سرماخوردگی را بهبود می‌بخشد. همچنین برای کاهش کلسترول بدن نیز مفید است.

 

منبع: نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

5 پاسخ

  1. من اصلا استعداد قیمه پختن ندارم. همیشه لپه هام خام می مونه. به هر روشی هم که قیمه درست کردم آخرش جا نیفتاده و خام بود.

    1. سلام و درود
      دوست عزیز حتما مشکل از لپه هاتونه. یه لپه ای بگیر که خوش پخت باشه. لپه تبریزی میگن بهترین لپه س. بعد به روشی که اینجا اموزش دادیم عمل کن. قبلش لپه رو بشور و یه شب تا صبح تو آب گرم خیس کن. مطمئنم اینجوری یه قیمه عالی خواهی پخت. تمام نکاتی که تو رسپی گفته شده رو رعایت کن.

    1. سلام و درود
      دوست عزیز قیمه مزه ش به چرب بودنشه و خودتون حتما در جریان هستید که گوشت گوسفند چرب تر از گوشت گاوه. در ضمن گوشت گاو کلا در فرهنگ غذایی ایران چندان مصرفی نداره و اکثر خورشت ها با گوشت گوسفند طبخ میشه. در ضمن چون قیمه پر از ادویه های معطر مثل هل و دارچین و زعفرانه بوی گوشت گوسفند رو اصلا شما حس نخواهی کرد. پس با خیال راحت یه قیمه با گوشت گوسفند بپز تا ببینی چقدر خوشمزس عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 15 =