طرز تهیه آلو اسفناج

طرز تهیه آلو اسفناج خوشمزه مجلسی با گوشت به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات پخت جهت خوشمزه کردن خورشت الو اسفناج

طرز تهیه آلو اسفناج
طرز تهیه آلو اسفناج خوشمزه با گوشت به صورت مرحله به مرحله

 

اسفناج یک سبزی بسیار پر خاصیت است. سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی بسیار غنی است. حاوی  کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، سدیم و ویتامین آ می‌باشد. یکی از خورش های اصیل و لذیذ ایرانی خورش آلو اسفناج است. که با سبزی اسفناج تهیه می‌شود و غذایی بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر می‌خواهید طعم لذیذ این خورش ایرانی را تجربه کنید، همین حالا دست به کار شوید. در این مقاله به آموزش پخت این غذا خواهیم پرداخت.

 

مواد لازم برای تهیه خورش آلو اسفناج

گوشت گوسفندی : 500 گرم

اسفناج خرد شده : 600 گرم

آلو خورشی، یا برقانی یا آلو بخارا : 150 تا 200 گرم

پیاز : یک عدد متوسط

نمک، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

روغن : به مقدار لازم

آب لیمو ترش یا آب نارنج : به مقدار لازم

 

طرز تهیه خورشت الو اسفناج

مرحله اول

اسفناج ها را خوب می‌شوییم. سپس آن ها را پاک کرده و اجازه می‌دهیم آب آن کشیده شود. سپس آن ها خرد می‌کنیم. از یک کیلو اسفناج پاک نشده،حدودا معادل 600 گرم اسفناج خرد شده به دست می‌ آید.

طرز پخت آلو اسفناج
طرز تهیه خورش آلو اسفناج

 

سپس آن را  روی حرارت خیلی کم می‌گذاریم تا کمی آب آن کشیده شود و در نهایت با روغن تفت می‌دهیم و سرخ می‌کنیم.

طرز تهیه خورش آلو اسفناج
طرز تهیه خورش آلو اسفناج خوشمزه

 

مرحله دوم

پیاز متوسطی را ریز خرد می‌کنیم و آن را با  روغن و حرارت متوسط رو به بالا سرخ می‌کنیم تا پیاز ها طلایی رنگ شوند. کمی زرد چوبه به آن اضافه می‌کنیم و اندکی تفت می‌دهیم.

 

مرحله سوم

حال نوبت اضافه کردن گوشت است. گوشت را به پیاز اضافه می‌کنیم. فلفل سیاه را نیز به میزان دلخواه اضافه می‌کنیم. و خوب تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت کمی تغییر کند. حال کمی آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.

طرز درست کردن خورشت الو اسفناج
طرز درست کردن خورشت الو اسفناج مجلسی خوشمزه

 

مرحله چهارم

حال نوبت اضافه کردن اسفناج است. اگر آب گوشت کم بود کمی آب هم به آن اضافه کنید.  اسفناج ها را به خورش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم گوشت ها به خوبی بپزند و خورش جا بی‌افتد.

دستور پخت آلو اسفناج
دستور پخت خورشت آلو اسفناج

 

مرحله آخر

در بیست دقیقه پایانی پخت آلو هایی را که از قبل شستیم و خیس کردیم به مواد اضافه می‌کنیم.  در این مرحله در صورت تمایل  می‌توانید از یک قاشق شکر هم استفاده کنید. اجازه می‌دهیم آلو ها هم به خوبی بپزند حال نوبت افزودن آب لیمو ترش یا نارنج و نمک است. اگر لیمو ترش یا نارنج تازه در دسترستان هست، حتما از آن استفاده کنید تا خورش شما طعم و عطر دلچسب تری داشته باشد.

طرز تهیه آلو اسفناج
طرز تهیه آلو اسفناج خوشمزه

 

حال درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش به خوبی جا بیفتد. سپس آن را با پلو ایرانی سرو کنید. نوش جان.

 

نکات پخت جهت خوشمزه کردن خورش آلو اسفناج

اگر گوشت شما، گوشت گوسفندی باشد و قلم هم داشته باشد، خورش شما لذیذ تر خواهد شد.

هنگام پخت اسفناج آب آن را دور نریزید. چرا که حاوی ماده معدنی منیزیم است.

به هیچ عنوان اسفناج ها را پس از خرد کردن نشویید چرا که مواد مغذی آن از بین می‌رود.

آب لیمو ترش را تا حد امکان حذف نکنید چرا که مصرف آن به همراه اسفناج موجب جذب بهتر آهن موجود در اسفناج می‌شود.

 

منبع : نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

4 پاسخ

  1. سلام. بابت رسپی این خورشت خوشمزه سپاسگذارم. یک سوال به نظرتون این خورشت برای مهمانی ها و مجالس گزینه مناسبیه؟

    1. سلام دوست عزیز. خواهش می کنم خوشحالیم که از دستور این غذا راضی هستید. راستش خورشت آلو اسفناج زیاد متداول و رایج نیست به همین دلیل ممکنه افرادی باشند که طعمشو نپسندد ( هر چند خیلی خوشمزس ) به نظرم اینو کنار یک غذای دیگه درست کن تا اگه مهمونات اینو دوست نداشتن از غذای دیگه بخورند. ذائقه مهمونات هم دستت میاد اینجوری.

    1. سلام دوست عزیز. راستش آلو اسفناج ادویه خاصی نمی خواد اما چون آلو و اسفناج هر دو طبع سردی دارند می تونید برای تعادل طبع غذا کمی زعفران بهش اضافه کنید اگه طعمشو می پسندید. نمک و فلفل و زردچوبه ادویه های اصلی این خورشت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =