طرز تهیه قیمه نثار

در این پست از مقالات آشپزی طرز تهیه قیمه نثار قزوینی را آماده نموده ایم. خورش قیمه نثار یک غذایی قزوینی است. در قزوین ادویه ای موجود هست به نام ادویه مخصوص قیمه نثار که اگر بتوانید نوع مرغوب آن را پیدا کنید، غذای شما بی نهایت خوش عطر می شود. این غذا در گذشته جزو غذاهای تشریفاتی محسوب می شد و در عروسی ها هم به عنوان شام عروسی همراه با سبزی خوردن سرو می شده است.

طرز تهیه قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار قزوینی

 

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار

برنج 4 پیمانه
گوشت خورشتی 300 گرم
پیاز 1 عدد
خلال پسته و بادام و پرتقال شیرین هر کدام یک سوم پیمانه
زرشک یک سوم پیمانه
شکر 1 قاشق غذاخوری
زعفران آب کرده نصف لیوان
گلاب 1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین ( در صورت تمایل زیره و هل) به مقدار لازم
کره و روغن به میزان دلخواه

 

طرز پخت قیمه نثار قزوین

برای درست کردن خورش قیمه نثار ابتدا برنج را به صورت آب کش درست کنید در این فاصله زمانی تا درست شدن پلو، پیاز را خرد کرده با کمی روغن تفت دهید

طرز تهیه قیمه نثار قزوینی
طرز پخت قیمه نثار قزوینی

 

مرحله دوم: گوشت را به قطعات مساوی تقسیم کنید.

دستور پخت قیمه نثار قزوین
دستور پخت قیمه نثار قزوین

 

مرحله سوم: گوشت را به پیاز در حال تفت اضافه کرده و هم بزنید.

طرز تهیه خورش قیمه نثار قزوینی
طرز تهیه خورش قیمه نثار قزوینی

 

مرحله چهارم: به آن نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین بزنید.

طرز تهیه خورشت قیمه نثار قزوینی

 

مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را با کمی آب رقیق کرده به مواد اضافه کنید.

حتما بخوانید  طرز تهیه خورش قیمه مجلسی خوشمزه مرحله به مرحله + نکات پخت

دستور پخت قیمه نثار قزوینی

 

مرحله ششم: سپس در قابلمه یا زود پز را بگذارید تا گوشت حسابی با حرارت ملایم پخته شود.

قیمه نثار غذای محلی قزوین

 

مرحله هفتم: ابتدا زرشک را شسته و کره را در ظرفی بریزید و بر روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید و زرشک را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه قیمه نثار مرحله به مرحله

 

مرحله هشتم: شکر به آن اضافه کنید.

طرز تهیه قیمه نثار

 

مرحله نهم: خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه قیمه نثار

 

مرحله دهم: و هم بزنید. سپس خلال پرتقال به آن اضافه کنید.

دستور پخت قیمه نثار

 

مرحله یازدهم: گلاب به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید اگر تمام مواد شما تازه و مرغوب باشد در خوش رنگ و خوش عطر کردن خوراک شما بسیار موثر است. مخصوصا گلاب، خلال بادام، پسته و پرتقال.

دستور پخت قیمه نثار

 

مرحله دوازدهم: بعضی ها مایلند گوشت را همراه با برنج دم بگذارند،‌ این کار سلیقه ای است من در اینجا پلو و مواد را جداگانه درست کردم و بعد از اینکه هر دو آماده شد،‌ کمی از برنج را زعفرانی، گوشت را لابه لای پلو و بعد با انواع خلال روی آن را تزئین کردم. انتخاب با خود شماست. نوش جان.

قیمه نثار
طرز تهیه قیمه نثار مجلسی

 

نکات پخت

جهت جا افتادن این غذا و خوشمزه شدن آن توصیه می کنیم که با حرارت کم و مدت زمان پخت طولانی آماده شود و آب مقدار آب آن مناسب باشد و بیش از اندازه نباشد.

اگر خلال پوست پرتقال را خودتان تهیه می نمایید دقت داشته باشید که قسمت سفیده پرتقال را باید دور بریزید. یعنی قسمت سفید باید از قسمت نارنجی رنگ جدا شود.

 

منبع: gourmand.ir

مطالب پیشنهادی
نظرات

4 پاسخ

  1. سلام. من این غذا رو با دستوری که نوشتین درست کردم فوق العاده خوش عطر و طعم و خوشمزه شد. فقط یادم رفت سفیدی های پوست پرتقال رو جدا کنم یه کم پرتقالاش به تلخی می زد ولی بقیه چیزاش عالی بود ممنون. دفعه بعد می خوام به جای گوشت گوسفند از سینه مرغ استفاده کنم مشکلی نداره؟

    1. سلام و درود
      خوشحالیم که از رسپی سایت نیک استار رضایت داشتید. قیمه نثار با مرغ درست نمیشه ولی می تونید مرغ رو جایگزین گوشت کنید اما اون دیگه اسمش قیمه نثار نیست عزیزم ولی طعمش خوب میشه.

    1. سلام و درود
      دوست عزیز مقدار خلال پوست پرتقال کمه و اگه پوست سفیدش رو بگیرید دیگه تلخ نیست البته میشه قبل از مصرف چند دقیقه خلال ها رو تو آب بجوشونید و آبکش کنید و بعد به غذا اضافه کنید. البته در این صورت از عطرش کم میشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + سه =