طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
یکی از غذاهای محبوب که در بسیاری از میهمانیها و جشنهای عروسی سرو میشود باقالی پلو با ماهیچه است. باقالای تازه طبیعی سرد و مرطوب دارد. باقالای خشک طبع سرد و خشک دارد. در ادامه به طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه و شوید خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شوید باقالی پلو با ماهیچه
○ شوید ساطوری شده ۲ پیمانه
○ باقالای سبز دو پیمانه
○ نمک به مقدار لازم
○ زعفران ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
○ برنج ایرانی ۴ پیمانه
○ ماهیچه گوسفندی ۴ عدد
○ چوب دارچین یک عدد
○ هویج یک پیمانه
○ کرفس یک پیمانه
○ سیر ۲ حبه
○ گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
○ برگبو یک یا دو عدد
○ پیاز ۲ عدد
○ نمک به مقدار لازم
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت
مرحله اول
برای این غذا بهتر است ابتدا به سراغ پخت ماهیچه برویم. برای این منظور پیاز را خلالی کرده و در کمی روغن درون ماهیتابه تفت میدهیم. وقتیکه پیاز سبک شد و کمی تفت خورد ماهیچهها را به آن اضافه میکنیم. و آنها را در پیازداغ میغلتانیم تا بهخوبی سرخ شوند. حال سیر را که از قبل رنده کردهایم به ماهیچه سرخشده اضافه میکنیم. و اندکی تفت میدهیم. در مرحله بعد هویج را بهصورت قطعات نسبتاً بزرگ خورد میکنیم. کرفس را نیز خورد میکنیم.
مرحله دوم
سپس آنها را به همراه برگبو و دو پیمانه آب به ماهیچه اضافه میکنیم. حال نوبت به زعفران است. زعفران را نیز روی مواد میریزیم. و صبر میکنیم تا با حرارت خیلی کم بپزد. بیشازاندازه آب به مواد اضافه نکنید. و اجازه بدهید که خوراک شما با آبگوشت و سبزیهای آن بپزد. میتوانید برای خوشمزهتر شدن غذا از جعفری خردشده نیز استفاده کنید.
پس از یک ساعت میتوانید به سراغ غذای خود بروید. و به آن به مقدار لازم نمک اضافه کنید. همچنین اگر تمایل به استفاده از چوب دارچین دارید آن را هم در این مرحله به خوراک خود اضافه کنید.
مرحله چهارم
برای تهیه سس برای خوراک ماهیچه میتوانید ابتدا پیاز را در یک ماهیتابه با مقداری کره و رب تفت دهید. پسازاینکه ماهیچه شما پخت آب گوشتی را که از آن باقی مانده است از صافی یا آبکش رد کنید. سپس آن را به سس خود اضافه کنید. و یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه نیز به آن اضافه کنید. سپس ماهیچهها را در این سس خوب بغلتانید. و اجازه بدهید ۳۰ دقیقه دیگر به پخت خود ادامه دهند. تا کاملاً طعم دار شوند.
در مدتزمانی که منتظر پخته کامل ماهیچهها هستید میتوانید پلو را تهیه کنید.
مرحله پنجم
برای این منظور ابتدا آب را در یک قابلمه ریخته و اجازه میدهیم که آب به جوش بیاید. سپس باقالاهای تازه را به آبی که در حال جوشیدن است اضافه میکنیم و اجازه میدهیم که پنج دقیقه بپزند. باقالا نباید کامل پخته شود چراکه همراه برنج نیز پخته خواهد شد و اگر خیلی پخته شود ممکن است له شود و ظاهر خوشایندی در پلو نداشته باشد.
مرحله ششم
برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کردهاید در این مرحله به باقالا و آب در حال جوش اضافه کنید. حال نوبت اضافه کردن شوید است. شوید ساطوری شدهی تازه را به همراه نمک به آب و برنج اضافه کنید و پسازاینکه چند بار جوشید آن را آبکشی کنید.
یک پیمانه از برنج را جدا کرده و با زعفران مخلوط کنید.
سپس این برنج را کف قابلمه خود که از قبل حدود دو قاشق روغن در آن ریختهاید بریزید. در واقع این برنج زعفرانی نقش تهدیگ را ایفا خواهد کرد! در این مرحله میتوانید از نان هم بهعنوان تهدید استفاده کنید.
حال بقیه برنج را روی مواد بریزید.
حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت اجازه بدهید که برنج دم بکشد.
پسازآن میتوانید روی برنج اندکی روغن بریزید و با زعفران آن را تزیین کنید.
مرحله آخر
حال که برنج و ماهیچهها بهخوبی پختهاند، موقع سرو غذا است. این غذا را هم میتوانید بهصورت گوشت لا پلو یعنی ماهیچه و برنج یکجا و هم میتوانید بهصورت جداجدا سرو کنید.
در کنار این غذا سالاد شیرازی و دوغ محلی یا ترشی فراموش نشود. نوش جان
نکات پخت
○ بهتر در پخت این غذا بهجای زردچوبه از زعفران استفاده کنید. تا هم عطر و هم طعم بهتری به غذای شما بدهد.
○ دقت کنید در تهیه ماهیچه هرچه آب کمتری استفاده کنید غذای شما خوشمزهتر خواهد شد.
○ میتوان بهجای شوید ساطوری شده از شوید خشک هم استفاده کنید. در این صورت زمان اضافه کردن شوید پس از آبکش کردن برنج یا چند دقیقه آخر جوشیدن برنج خواهد بود.
○ توجه کنید که اگر از باقالای فریز شده در پخت این پلو استفاده میکنید قبل از استفاده کاملاً یخ آن آب شده باشد.
○ همچنین اگر از باقالا خشک در تهیه این غذا استفاده میکنید از چند ساعت قبل آن را در آب خیس کنید.
○ میتوانید از برگ کاهو، سیبزمینی و نان تافتون نیز بهعنوان تهدیگ برای این پلو استفاده کنید.
○ در این غذا معمولاً میزان باقالا نصف میزان برنج است. یعنی به ازای هر یک پیمانه باقالا دو پیمانه برنج استفاده میکنیم.
فواید باقالا
باقالا سرشار از ویتامینهای a b و c است. همچنین املاح معدنی ازجمله آهن فسفر و آهک دارد. باقالا تقویتکننده مغز استخوان است. همچنین به درمان سرفههای خشک کمک میکند. از طرفی باقالا برای کمخونی مفید است. اما عدهای به آن حساسیت دارند. این افراد باید از خوردن باقالا اجتناب کنند. چراکه گلبولهای خون آنها سفید میشود بنابراین خیلی زود دچار کمخونی خواهند شد.
باقالا برای تقویت عصبی و روحی نیز بسیار مفید است. حال با توجه به آنچه گفته شد امروز قصد داریم که طرز تهیه باقالا پلو با ماهیچه مجلسی را به شما آموزش دهیم با ما همراه باشید.
منبع: سایت نیک استار
3 پاسخ
چه باقالی پلو و ماهیچه ای دلمان رفت
من ایران زندگی نمی کنم و وقتی در سایت های ایرانی عکس غذاهای ایرانی را می بینم خیلی هوس می کنم یکی از این غذاها باقالی پلو با ماهیچه س که واقعا برای من یادآور کلی خاطره خوب هست. با موادی که داشتم با رسپی شما باقالی پلو و ماهیچه را درست کردم. خیلی خوشمزه شد . طعمش شبیه به باقالی پلو و ماهیچه خونه مادربزرگم بود. ممنون
سلام و درود
نوش جونتون شما لطف دارید.