طرز تهیه آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه سنتی مرحله به مرحله همراه با نکات پخت جهت خوشمزه کردن و دادن طعمی ایده آل – آموزش طرز پخت آبگوشت خوشمزه سنتی – دستور پخت دیزی مجلسی لذیذ به صورت گام به گام

طرز تهیه آبگوشت
طرز تهیه آبگوشت خوشمزه

آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای سنتی و بسیار لذیذ ما ایرانیان می‌باشد که طرفداران بسیاری دارد این غذا جزو غذاهای آبکی است و معمولاً با نان خورده می‌شود. آبگوشت به دلیل داشتن حبوبات و گوشت سرشار از پروتئین و ویتامین‌هاست. آب‌گوشت در نقاط مختلف کشور و در فرهنگ‌های مختلف به شیوه‌های متفاوتی پخته می‌شود.

در این مقاله از آموزش آشپزی سایت قصد داریم طرز تهیه آبگوشت خوشمزه سنتی را آموزش دهیم، با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای درست کردن آبگوشت سنتی خوشمزه برای دو نفر

پیاز ۱ عدد متوسط

گوشت گوسفندی٣۰۰ گرم

چربی و دنبه ۱۰۰ گرم

روغن سرخ‌کردنی دو قاشق غذاخوری

نخود نصف فنجان

لوبیا سفید نصف فنجان

سیب‌زمینی دو عدد

رب گوجه‌فرنگی ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری

گوجه‌فرنگی ۱ عدد

لیموعمانی ۱ الی ۲ عدد

چوب دارچین در صورت تمایل

نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز پخت آبگوشت خوشمزه سنتی

پیازها را به‌صورت ریز و نگینی خورد می‌کنیم و آن‌ها را در مقدار کمی روغن سرخ‌کردنی تفت می‌دهیم. میتوانید یک چوب دارچین نیز در صورت تمایل داخل آن بیندازید. تفت می‌دهیم تا پیازها کاملاً طلایی و سبک شوند.

طرز پخت آبگوشت خوشمزه
طرز پخت آبگوشت خوشمزه

گوشت گوسفندی را به آن اضافه می‌کنیم و مقدار نصف قاشق چای‌خوری زردچوبه به آن اضافه کرده و سپس آن‌ها را خوب هم می‌زنیم تاکمی تفت بخورد.

طرز تهیه دیزی خوشمزه
طرز تهیه دیزی خوشمزه

تفت دادن را ادامه میدهیم تا رنگ لایه خارجی گوشت اندکی تغییر کند.

طرز پخت دیزی خوشمزه
طرز پخت دیزی خوشمزه

وقتی رنگ گوشت اندکی تغییر کرد رب گوجه‌فرنگی را در روغن و پیازداغ ریخته و تفت می‌دهیم. این کار باعث می‌شود که رب خوش‌رنگ شود و رنگ خوبی به آبگوشت بدهد.

طرز تهیه آبگوشت سنتی
طرز تهیه آبگوشت سنتی

مقدار ۴ یا ۵ لیوان آب گرم به آن اضافه می‌کنیم شعله را روی حرارت متوسط تنظیم کرده و اجازه می‌دهیم که آب به جوش بیاید.

اگر نخود و لوبیای شما زودپز است می‌توانید آن‌ها را نیز به همراه گوشت در همین مرحله به آبگوشت اضافه کنید. در غیر این صورت توصیه می‌شود که حتماً آن‌ها را قبلاً خوب پخته باشید تا برای گوارش مشکلی ایجاد نکند. توجه داشته‌اید که حتی اگر نخود و لوبیای شما زود پز است حتماً آن‌ها را از شب قبل خیس کنید و آب آن را یکی دو بار عوض کنید. در اینجا حبوبات ما جدا پخته‌شده‌اند.

طرز پخت آبگوشت سنتی
طرز پخت آبگوشت سنتی

وقتی گوشت تقریباً پخته شد نوبت اضافه کردن نخودهای پخته‌شده و یا لوبیا به آن است. در این مرحله سیب‌زمینی را نیز از وسط برش دهید و آن‌ها را به مواد اضافه کنید. توصیه ما این است که پوست سیب‌زمینی را از قبل گرفته باشید تا شکل بهتری به آبگوشت شما بدهد. حال لیموعمانی را با چنگال سوراخ کرده و به مواد خود اضافه کنید. بهتر است اگر از دارچین استفاده کرده اید در این مرحله آن را از غذا خارج کنید.

طرز تهیه دیزی سنتی
طرز تهیه دیزی سنتی

اگر دوست ندارید که آب‌گوشت ترشی داشته باشید می‌توانید فعلاً از اضافه کردن لیموعمانی اجتناب کنید. در این مرحله گوجه‌فرنگی را نیز از وسط برش داده و به مواد خود اضافه کنید.

اگر آب آبگوشت شما کم بود می‌توانید مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید؛ اما بهتر است که همه آب موردنیاز آبگوشت را در همان ابتدا اضافه کنید. در این مرحله اگر هنوز لیموعمانی را اضافه نکردید لیموعمانی نمک و فلفل را به میزان دلخواه به مواد خود اضافه کنید.

طرز پخت دیزی سنتی
طرز پخت دیزی سنتی

می‌توان برای خوش‌طعم‌تر شدن و غلیظ‌تر شدن آبگوشت خود در این مرحله از مقداری پودر بامیه استفاده کنید. پودر بامیه سرشار از مواد مغذی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید هستند. اما اگر طعم آن را دوست ندارید می‌توانید این مورد را حذف کنید.

دستور پخت آبگوشت مجلسی
دستور پخت آبگوشت مجلسی

حدود یک ربع تا ۲۰ دقیقه مواد با شعله کم بپزند و آب آن خوب جوش بخورد. پس‌ازاین زمان غذای شما آماده است.

می‌توانید آبگوشت را به همراه سبزی‌خوردن تازه و دوغ میل بفرمایید. نوش جان

 

اصول و نکات پخت آبگوشت سنتی

تنظیم مقدار آب: نکته بسیار مهم برای تهیه آبگوشت این است که حتما در ابتدای آشپزی آب زیادی داخل قابلمه بریزید تا مجبور نشوید در اواسط پخت آب به قابلمه اضافه کنید و روی طعم آبگوشت تاثیر بگذارید. نکته بعد هم اینکه بهتر است از آبی که قبلا جوشیده و سرد شده است برای آبگوشت استفاده کنید.

استفاده از لیمو عمانی: برای طعم بهتر آبگوشت می توانید از لیمو عمانی استفاده کنید. ۱ ساعت قبل از آماده شدن آبگوشت ۲ عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ می کنیم و داخل قابلمه می اندازیم. در پایان پخت لیمو عمانی ها را خارج می کنیم و دور می ریزیم.

حبوبات آبگوشت: حبوبات آبگوشت را بهتر است به مدت ۲۴ ساعت بخیسانیم تا نفخ شان برطرف شود. در ضمن با اینکار متوجه خواهیم شد حبوبات آبگوشت ما کهنه هستند یا تازه. اگر پوست حبوبات جدا شود و روی سطح آب جمع شود مشخص می شود حبوبات ما قدیمی و کهنه هستند.

در صورتی که متوجه شدید حبوبات مصرفی کهنه هستند ، بهتر است آنها را بین یک دستمال تمیز قرار دهید و با ساییدن حبوبات تمام پوسته های اضافی انها را جدا کنید سپس از حبوبات بدون پوست در آبگوشت خود استفاده کنید.

 

منبع: نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

4 پاسخ

  1. مامانم همیشه به آبگوشت یک مقدار خیلی کم زیره سبز اضافه می کرد و طعم آبگوشتاش محشر بود. روحش شاد باشه الهی

    1. سلام و درود
      روح مامان گلتون شاد عزیزم. ممنون از توصیه تون. بله زیره طعم خیلی خاصی به آبگوشت میده

  2. سلام. میشه لطفا طرز تهیه اون آبگوشت ها که رنگش زرد هست رو آموزش بدید

    1. سلام و درود
      دوست عزیز اون آبگوشت هم فرقی با این نداره. فقط معمولا پیازش رو سرخ نمیکنن و از اول همه مواد رو داخل آب می ریزن و روی حرارت قرار میدن. به جای رب گوجه فرنگی از زردچوبه استفاده می کنند. به جز این موارد هیچ فرقی نداره این آبگوشت و اون آبگوشت های به قول شما زرد رنگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار − 4 =

همچنین بخوانید