طرز تهیه کیک اسفنجی
از کیک اسفنجی ساده میتوان به عنوان محبوب ترین کیک در بین مردم نام برد چرا که هم طعم خود آن در بین دوستداران کیک و شیرینی عامه پسند است و هم قابل استفاده با انواع خامه، میوه ها، گاناش و فوندانت است. در این مقاله قصد داریم به آموزش نحوه تهیه این کیک خوشمزه به همراه نکات آشپزی برای اسفنجی تر شدن آن بپردازیم.
مواد لازم جهت درست کردن کیک ساده اسفنجی
○ آرد نول یا آرد همه کاره الک شده: 200 گرم
○ بیکینگ پودر: 2 قاشق غذا خوری
○ کره: 100 گرم
○ تخم مرغ: 8 عدد، جدا شده
○ شکر: 300 گرم
○ اسانس وانیل: 2 قاشق چای خوری
دستور پخت کیک اسفنجی
مرحله اول: آرد و بیکینگ پودر را سه مرتبه الک کنید.
مرحله دوم: کره را در یک تابه کوچک و با دمای پایین ذوب کنید. و بگذارید سرد شود.
مرحله سوم: رزده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید.
سفیده تخم مرغ را تا زمانی که به رنگ سفید در بیاید و پف کند هم بزنید. کم کم شکر را اضافه کنید . هم زدن را ادامه دهید تا زمانی که شکر کاملا ناپدید و حل شود.
مرحله چهارم: زرده تخم مرغ را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه هم بزنید. پس از آن مواد خشک را اضافه کنید، کره آب شده را اضافه کنید و همین طور وانیل را. سپس یا استفاده از یک لیسک پلاستیکی یا سیلیکونی آن ها را خوب مخلوط کنید.
مرحله پنجم: مواد کیک اسفنجی را در یک قالب گرد با قطر حدود 28 سانتیمتر که از قبل آن را با آرد و کره خوب چرب کردید بریزید.
مرحله ششم: فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد از قبل گرم کنید و قالب را به مدت 30 دقیقه داخل فر قرار دهید.
مرحله هفتم: کیک شما زمانی آماده است که بتوانید به آرامی با دو انگشت روی آن فشار بیاورید و کیک به حالت قبل برگردد و حالت ارتجاعی داشته باشد. همین طور از خلال دندان هم برای تست میتوانید استفاده کنید. خلال دندان را در قسمت میانی کیک فرو ببرید اگر مواد کیک به آن نچسبید کیک شما آماده است.
مرحله هشت: کیک را از فر بیرون آورده و بگذارید خنک شود.
مرحله آخر: از دستپخت خود لذت ببرید 🙂
نکات اسفنجی شدن کیک
- قبل از پخت کیک اجازه دهید تمام مواد به دمای محیط رسیده باشند.
- حتما اندازه دقیق مواد را رعایت کنید.
- خوب هم زدن تخم مرغ ها به خصوص سفیده آن به اسفنجی تر شدن کیک کمک میکند.
- پس از آماده کردن مواد اقدام به پختن کیک کنید. ماندن مواد در یک جا اسفنجی شدن کیک شما را با مشکل مواجه میکند.
- حتما فر را از قبل گرم کنید.
- مواد را به اندازه هم بزنید طوری که به خوبی با هم مخلوط شوند.
- از قالب هایی با سایز مناسب استفاده کنید.
- از دستور پخت های خوب استفاده کنید!
منبع: نیک استار
4 پاسخ
کیک من بعد از 30 دقیقه نپخت و مجددا داخل فر گذاشتم به مدت بیست دقیقه دیگه و این بار پخت اما یه کم از پفش خوابید
سلام و درود
دوست عزیز احتمالا دمای فر شما کمتر از حد استاندارده، دفعه بعد یا دمای فر رو بیشتر از 180 درجه بگذار یا این که بعد از نیم ساعت بدون اینکه فر رو خاموش کنی در فر رو باز کن و با یه خلال دندون پخته شدن کیک رو چک کن اگه نپخته بود زود در فر رو ببند و چند دقیقه دیگه مجددا چک کن که پخته یا نه. به این روش پف کیکت نمی خوابه یا حداقل اگه پف کیک کم بشه خیلی ناچیزه
سلام میشه بگید آرد نول یا آرد همه کاره چیه؟
دوست عزیز همین آردهای سفید که در پخت شیرینی ها و کیک ها استفاده میشه به آرد نول یا آرد سه صفر معروفه و در تمام لوازم قنادی ها پیدا میشه.