طرز تهیه لخلاخ بوشهری

طرز تهیه لخلاخ بوشهری خوشمزه موضوع این بخش از سایت نیک استار است. این غذای خوشمزه با فیله ماهی شیر تهیه می شود و برای سلامتی فواید زیادی دارد.

طرز تهیه لخلاخ بوشهری

 

مواد اولیه لخلاخ بوشهری

فیله ماهی شیر ……… 1 عدد

شوید ……… 40 گرم

سیب زمینی ……… 0.5 عدد

سیر ……… 2 حبه

برنج ایرانی ……… 130 گرم

نمک ……… به مقدار لازم

فلفل سیاه ……… به مقدار لازم

لیموترش ……… 0.5 عدد

پیاز ……… 1 عدد

طرز تهیه لخلاخ بوشهری

 

طرز پخت لخلاخ بوشهری

 

آماده سازی مواد اولیه

قابلمه ای حاوی آب جوش و نمک را روی شعله زیاد قرار دهید تا به جوش آید. مواد اولیه را بشویید و خشک کنید. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. شوید ها را ریز خرد کنیذ.پوست سیب زمینی ها را بکنید و آنها را به صورت سکه ای برش بزنید.پوست سیر ها را بکنید و آنها را به صورت هلالی برش بزنید.

 

طعم دار کردن ماهی

فیله های ماهی را با دستمالی تمیز خشک کنید و آنها را به مقداری نمک و فلفل آغشته کنید.به وسیله چاقو شکاف هایی سطحی در ماهی ایجاد کنید و تعدادی از سیر های برش خورده را داخل ماهی قرار دهید.

 

پخت برنج

برنج را داخل آب در حال جوش بریزید و صبر کنید تا برنج در آب شروع به جوشیدن کند. وقتی کمی برنج نرم شد، یک برنج برای تست بردارید و آن را با دو انگشت، از طول فشار دهید، برنج باید کمی له شود و خشک نباشد. در این زمان برنج را آبکش کنید و شوید های خرد شده را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.

 

پخت ماهی

مقداری روغن در تابه ای متوسط بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پیاز ها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند سپس باقی سیر را به تابه اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا عطر آن به مشام برسد.ماهی را به تابه اضافه کنید و هر طرف آن را تفت دهید تا خوب سرخ شوند.

 

دم کردن برنج

کمی روغن در انتهای قابلمه بریزید و سیب زمینی ها را در انتهای آندر یک ردیف بچینید. نیمی از برنج را در قابلمه بریزید ، ماهی و مخلفات را روی برنج بچینید و آن را با باقی برنج بپوشانید. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.

 

سرو غذا

غذا را بین دو بشقاب تقسیم کنید و آن را با لیموی تازه و شوید تزئین کنید. نوش جان!

منبع : نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

4 پاسخ

    1. سلام و درود
      چرا دوست عزیز همونه منتها ورژن بوشهریش خیلی خوشمزه تر و خوش عطر تره

  1. سلام من چند سال پیش تو یه رستوران بوشهری این غذا رو خوردم و خیلی خیلی بهم چسبید و خوشمزه بود. می خوام با رسپی شما این غذا رو درست کنم امیدوارم مزه مثل اون لخلاخی باشه که تو بوشهر خوردم. فقط ماهی شیر ندارم به نظرتون اشکال داره از ماهی قزل آلا استفاده کنم؟

    1. سلام دوست عزیز. اون طعمی که شما می گید به خاطر استفاده از ماهی شیر تازه و کلی ادویه های جنوبی بوده ولی این رسپی هم لخلاخ خوشمزه ای بهتون میده در مورد جایگزین کردن ماهی شیر با قزل آلا هم مشکلی نداره هر چند طعم نهایی رو کمی تغییر میده ولی به این معنا نیست که خوشمزه نباشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + هفده =