طرز تهیه قورمه سبزی

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی خوشمزه به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی جهت خوشمزه کردن – طرز پخت خورش قورمه سبزی خوشمزه سنتی به صورت گام به گام به همراه نکات مهم جهت دادن طعمی ایده آل – دستور پخت خورشت قورمه سبزی مجلسی

طرز تهیه قورمه سبزی
طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی خوشمزه به صورت مرحله به مرحله

قورمه سبزی یکی از محبوب ترین غذا های ما ایرانی هاست. غذایی لذیذ و اصیل که در نقطه نقطه ایران به روش هایی تقریبا مشابه پخت میشود. این روز ها کمتر کسیی را میتون یافت که از قورمه سبزی به عنوان یکی از غذاهای مورد علاقه خود نام نبرد.در این مقاله قصد داریم با هم به آموزش پخت این غذای دلچسب بپردازیم و نکات خوشمزه تر شدن آن را با هم  مرور کنیم. با بخش آشپزی مجله اینترنتی نیک استار همراه باشید.

 

سبزی قورمه شامل چه سبزی هایی است؟

در ابتدا بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که از چه نوع سبزی باید در قورمه سبزی استفاده شود؟ نوع و نسبت سبزی ها در نقاط مختلف ایران متفاوت است ما در اینجا عمومی ترین حال آن را برای شما بیان میکنیم.  جعفری، تره  و شنبلیله اصلی ترین سبزی های این خورش خوشمزه هستند.  معمولا از گشنیز و اسفناج نیز برای خوش طعم شدن این غذا استفاده میشود. معمولا مقدار جعفری، تره و گشنیز به یک اندازه و میزان شنبلیله و اسفناج یک سوم مقدار آن هاست.

 

مواد لازم برای تهیه خورش قورمه سبزی برای 4 نفر

سبزی قورمه : پس از سرخ شدن حدود 400 گرم

گوشت قرمز خورشتی : 300 الی 400 گرم

لوبیا قرمز یا لوبیا چشم بلبلی : 200 گرم

لیمو عمانی : 2 عدد

پیاز : یک عدد متوسط

نمک، فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم

زعفران : در صورت تمایل

آبغوره : در صورن تمایل

رب : در صورت تمایل، یک قاشق غذا خوری

روغن : به میزان لازم

 

طرز پخت قورمه سبزی

ابتدا سبزی ها را خوب میشوریم. بعد تا جایی که می توانیم آن ها را ریز خرد می کنیم. سپس با حرارت ملایم سرخشان می کنیم. هر چه سبزی ها بهتر سرخ شوند، قورمه سبزی شما خوشمزه تر خواهد شد. سبزی ها را تا جایی سرخ کنید که آب آنها به طور کامل گرفته شود و رنگ آنها  تیره تر شود.مراقب باشید که سبزی ها نسوزند چرا که در این صورت غذای شما طعم تلخ و ناخوشایندی به خود خواهد گرفت. میتوانید سبزی های سرخ شده را آماده در فریزر نگه دارید تا هنگام نیاز از آن استفاده کنید. اما سعی کنید برای خوشرنگ تر شدن غذا از سبزی تازه استفاده کنید.

طرز پخت قورمه سبزی
طرز پخت قورمه سبزی خوشمزه مجلسی

 

اگر تمایل دارید از رب گوجه فرنگی در غذای خود استفاده کنید، پس از سرخ شدن کامل سبزی ها، رب را به آن اضافه کنید و خوب تفت بدهید تا رنگ بگیرد. حال سبزی قورمه شما آماده است.

 

مرحله اول

پیاز رو خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید تا طلایی شوند، سپس کمی زرد چوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید.

طرز تهیه قورمه سبزی
طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه مجلسی

 

کمی که سبک تر شد، گوشت ها را به همراه فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید.

طرز پخت قورمه سبزی مجلسی خوشمزه
طرز پخت خورش قورمه سبزی مجلسی خوشمزه

 

بعد از اینکه رنگ گوشت کمی تغییر کرد، میتوانید لوبیا را هم به مواد اضافه کنید و به مقدار لازم به آن آب گرم اضافه کنید.

طرز درست کردن قورمه سبزی
طرز درست کردن خورشت قورمه سبزی خوشمزه

 

معمولا 4 تا 6 لیوان آب کافی است. بعد از اینکه به جوش آمد میتوانید در صورت تمایل زعفران را نیز اضافه کنید. حال اگر در مرحله قبل لوبیا را اضافه نکردید نوبت به افزودن لوبیا میرسد اما اگر لوبیا شما دیر پز است و یا اگر خوب خیس نخورده بهتر است بگذارید جداگانه نیم پز شود و بعد به گوشت اضافه اش کنید.

 

مرحله دوم

پس از حدود یک تا دو ساعت که گوشت و لوبیا خوب نیم پز شد، سبزی قورمه را اضافه کنید. میتوانید لیمو عمانی را هم در این مرحله اضافه کنید. بهتر است از قبل لیمو عمانی را در آب بیندازید تا خیس بخورد و نرم شود سپس آن را با چنگال سوراخ کرده و به مواد اضافه کنید. همینطور می توانید پوست لیمو را گرفته و از پالپ های داخل آن برای خورش تان استفاده کنید. حال نمک و در صورت تمایل آبغوره را هم اضافه کنید.

دستور پخت قورمه سبزی خوشمزه
دستور پخت قورمه سبزی خوشمزه

 

مرحله سوم و آخر

حال اجازه بدهید قورمه سبزی شما خوب بپزد و جا بی افتد. وقتی گوشت و لوبیا به خوبی پخته شد اما آب خورشت زیاد بود شعله را زیاد کنید تا  آب هم بخار شود و به حد مناسبی برسد.  در پایان شعله را کم کنید و اجازه دهید غذا ده دقیقه با شعله کم بپزد تا روغن بیندازد و خوب جا بی افتد. نوش جان.

طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه
طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه

 

نکات پخت جهت خوشمزه کردن

بهتر است لوبیا ها را از شب قبل خیس کنید و یکی دو مرتبه آب آن ها را عوض کنید تا هم بهتر بپزد و هم مشکلات گوارشی ایجاد نکند.

بهتر از از گوشت گوسفند برای تهیه خورشت استفاده کنید تا طعم دلچسب تری داشته باشد. همین طور تکه های گوشت را نسبت به خورشت های دیگر بزرگتر بگیرید تا خورشت شما مجلسی تر و شکیل تر شود.

اگر از گوشت گوسفند استفاده می کنید بهتر است لوبیا ها را از کمی زودتر بپزید چرا که گوشت گوسفند نسبت به گوساله سریعتر پخته می شود.

هر چه قورمه سبزی کم آب تر باشد، جا افتاده تر و خوشمزه تر است، پس عجله نکنید و با صبر و حوصله آشپزی کنید.

مهمترین نکته برای قورمه سبزی، خوب سرخ شدن سبزی هاست. همچنین اگر گوشت چربی دارید از روغن کمتری برای سرخ کردن سبزی استفاده کنید.

نسبت سبزی ها را حتما رعایت کنید چرا که شنبلیله زیاد خورشت را تلخ و تره زیاد هم خورشت را تند می کند.

 

منبع: نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

7 پاسخ

  1. سلام. من می خوام یه فوت و فن برای خوشمزه شدن قرمه سبزی اینجا بنویسم. از مادربزرگ مرحومم یاد گرفتم. هر کی استفاده کرد برای شادی روحش دعا کنه لطفا. مادربزرگم میگفت اولی که قرمه سبزی رو بار میزاری یه قلم کوچیک گوسفند هم بهش اضافه کن. در قابلمه رو ببند و بزار پنج ساعت با حرارت ملایم بپزه. اینجوری انقدر قرمه سبزی چرب و چیلی و خوشمزه و مقوی میشه که حد ندار

    1. سلام دوست عزیز. خیلی ممنونم بابت فوت کوزه گری که با ما و دوستان به اشتراک گذاشتید.

  2. ببخشید تو رسپی نوشتید لوبیا قرمز یا لوبیا چشم بلبلی؟ من نشنیدم تا حالا کسی تو قرمه سبزی لوبیا چشم بلبلی بریزه. اشتباه ننوشتید؟

    1. دوست عزیز ممنون از دقتتون قرمه سبزی در اصل با لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی پخته میشه ولی اگه کسی بخواد می تونه از لوبیا چشم بلبلی هم استفاده کنه. به نظر من که طعمش به خوبی لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی نمیشه ولی خوب سلیقه ای هست دیگه گلم

  3. می دونید که ما مردهای ایرانی عاشق قرمه سبزی هستیم. مادر من همیشه تو قرمه سبزی هاش آبغوره می ریخت و چقدر طعم قرمه سبزی هاش بی نظیر و خاص بود. وقتی دیدم تو رسپی شما هم آبغوره نوشته شده تصمیم گرفتم این بار به خانمم بگم با این دستور قرمه سبزی درست کنه. خیلی ممنون. ما رو بردید به گذشته ها
    پاسخ: نوش جونتون دوست عزیز. امیدوارم طعمش دقیقا همونی بشه که می خواین

  4. سلام. خواستم بگم خیلی خیلی ممنون که نسبت سبزی های قرمه سبزی رو نوشتید. همیشه با این مشکل داشتم و چون نسبت ها رو رعایت نمی کردم خورشتم اونی نمیشد که می خواستم، با این نسبت های که شما گفتید سبزی گرفتم و این خورشت رو با دستور شما درست کردم یعنی محشر شدا. دستتون خیلی درد نکنه

    1. سلام عزیزم. خوشحالم که از دستور راضی بودی . درسته نسبت سبزی های قرمه سبزی خیلی تو طعم نهاییش تاثیر داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + بیست =