علائم ایدز در روزهای اول

ایدز (AIDS) یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی (acquired immune deficiency syndrome) یک بیماری بسیار کشنده است که در صدر لیست بیماری هایی قرار دارد که به شدت به سیستم ایمنی بدن آسیب وارد می کند. این بیماری توسط ویروس HIV ایجاد می شود و با ورود اين ويروس به بدن ، سیستم دفاعی بدن هرروز ضعیف تر می شود تا حدی که بدن توانایی مقابله با بیماری های جزئی را نیز ندارد و علائم ایدز در روزهای اول بروز خواهند کرد که در انتها فرد به دلیل ابتلا به بیماری های قارچی یا عفونی ، جان خود را از دست خواهد داد.

 

علائم ایدز در روزهای اول
علائم ایدز در روزهای اول

 

اینکه تا کنون افراد بسیاری با ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند ، این بیماری را بسیار وحشتناک کرده است . در بسیاری از موارد، طی مدت زمان یک الی دو ماه پس از ورود ویروس HIV به بدن، تعداد کثیری از افراد ، مبتلا به علائم شبه آنفولانزایی می شوند؛ که سندرم حاد ویروسی (A.R.S) نامیده می‌ شود: با این حال، در بعضی مواقع علائم HIV حتی پس از گذشت سال ها پدیدار نمی‌ شوند. شخص مبتلا به ویروس HIV ممکن است تا ماه ها و حتی سال ها پس از ابتلا به بیماری، به طور کامل احساس تندرستی کند و سالم به نظر بیاید، ولی در عین حال سیستم ایمنی بدنش دچار آسیب شده باشد. در هر صورت توجه داشته باشید که فرد مبتلا به ویروس HIV، حتی اگر احساس سلامتی هم بکند، می تواند ناقل این بیماری باشد.

 

راه‌های انتقال ویروس ایدز

1. از طریق خون و فرآورده‌ های خونی آلوده به ویروس
2. از راه تماس جنسی دو نفر که یکی از آن‌ دو ، بیمار باشد.
3. استفاده دوباره از سرنگ و سوزن‌ های استفاده شده
4. استفاده کردن از وسایل پزشکی و دندان‌ پزشکی آلوده و استریل نشده
5. استفاده از وسایل مشترک به منظور ختنه کردن ، سوراخ کردن گوش و …
6. انتقال ویروس از مادر به نوزاد

علائم ایدز در روزهای اول
علائم ایدز در روزهای اول

 

علائم ایدز در روزهای اول چگونه است؟

با اینکه سیر عفونت ویروس HIV در بین افراد مبتلا به این ویروس متفاوت است ، ولی میتوان گفت که تمام بیماران ، یک روند بیماری مشابه را سپری می کنند. از زمانی که ورود ویروس HIV وارد به بدن بیمار می شود تا زمانی که بیمار وارد مرحله عفونت پیشرفته HIV می شود ، فرد بیمار یک سری مراحل مختلف را طی می کند که مشروح این مراحل را ادامه خواهید دید:

 

علائم اصلی ایدز در روزهای اول

  1. کاهش وزن شدید (بیش از ده درصد)
  2.  تهوع و استفراغ: اسهال های مداومی که به واسطه درمان‌ های معمولی درمان نشوند ، نشانه‌ ای از ابتلا به ویروس HIV است. به همین جهت ، کسانیکه به مدت یک هفته دائماً حالت تهوع شدید و استفراغ دارند ، حتماً باید تست های آزمایشگاهی را انجام دهند.
  3. تب و لرز های دائمی و مداوم (بیش از یک ماه)
علائم ایدز در روزهای اول
علائم ایدز در روزهای اول

 

علائم فرعی ایدز در روزهای اول

1. تعریق (به ویژه در شب)

2. سر درد

3. زخم دهان و مری

4. بزرگ شدن کبد و طحال

5. ورم غدد لنفاوی: از مهمترین علائم ایدز در روزهای اول ، بزرگ شدن و تورم غدد لنفاوی می باشد که بلافاصله پس از ورود ویروس HIV به بدن بروز می یابد. غده های لنفاوی در سراسر بدن وجود دارند و بخش بسیار مهمی از سیستم دفاعی بدن به حساب می‌ آیند. زمانیکه سیستم ایمنی بدن به دلیل ابتلا به ایدز تضعیف می شود ،‌این غدد تورم می یابند و حجیم می شوند و حتی ممکن است به اندازه یک توپ گلف نیز برسد! معمولاً غدد لنفاویِ تورم یافته و آسیب دیده‌ی ناشی از عفونت ویروس HIV ، در گردن ، زیر بغل و کشاله ران ظاهر می شوند. این غده های التهاب یافته اکثراً نسبت به لمس بسیار دردناک و حساس هستند.

6. ضعف و بی حالی: خستگی همیشگی و طولانی مدت یکی دیگر از علائم ایدز در روزهای اول باشد که در اثر واکنش التهابی سیستم‌ ایمنی بدن فرد بیمار ایجاد می شود.

7. کهیر هاد: که از جمله علائم ایدز در روزهای اول ورود ویروس HIV به بدن است ،‌ با ظاهر شدن جوش‌ های کوچک و تیره بر روی بدن ، صورت ، دست‌ ها و پا ها ظاهر می شود. همچنین در بعضی موارد کهیر به صورت زخم در دهان فرد بیمار بروز می یابد.

8. بثورات پوستی: عفونت ویروس HIV ممکن است ضایعات پوستی گوناگونی را با خود به همراه داشته باشد. این عفونت ها با ضایعات تبخال و تاول‌ های ترشحی کوچک مشخص می‌ شوند که بسیار دردناک بوده و خیلی سریع در سطح پوست پخش می شوند. ضایعات پوستی به دلیل ضعیف شدن سیستم دفاعی بدن به صورت فلس‌ های نقره‌ ای چسبناک به چشم می‌خورند. و یک نکته قابل توجه این است که این تاول ها و ضایعات پوستی می توانند به سلول‌ های سرطانی تبدیل شوند.

حتما بخوانید  جواب آزمایش ایدز چقدر طول میکشه تا آماده بشه؟

9. برفک دهان: یکی از شایع ترین علائم ایدز در روزهای اول ، برفک دهان می باشد که به صورت لکه‌ های سفید و یا تاول‌ های غیر طبیعی بر زبان یا دهان مشاهده می‌ شوند.

 

چرا پس از ابتلا به ایدز،‌ سیستم ایمنی توان خود را از دست می دهد؟

1. غدد لنفاوی و بافت های بدن به خاطر سال ها فعالیت ، آسیب می بینند.

2. ویروس HIV جهش پیدا می یابد و قدرت آلوده کنندگی اش مضاعف می شود. به عبارتی برای تخریب سیستم ایمنی بدن ، قوی تر و متنوع تر می شود.

3. بدن توانایی جایگزین کردن سلول های ایمنی از دست رفته را ندارد.

زمانی که سیستم ایمنی دچار نقص شد ، علائمی بروز پیدا می کنند که شاید ابتدا خفیف باشند اما به مرور ،‌ این علائم تشدید می شوند.

 

تست آزمایشگاهی ایدز

جهت اطمینان از مبتلا بودن یا نبودن به ایدز ، در مرحله اول تست الایزا انجام می‌ گیرد. در صورتی که تست الایزا برای ایدز مثبت شد، باید تست الایزا با یک کیت دیگر مجدداً تکرار شود. اگر این بار هم مثبت شد ، یک تست تاییدی با وسترن بلات انجام می‌ شود. اگر تست وسترن بلات منفی بود ، فرد مبتلا به ایدز نیست.

علائم ایدز در روزهای اول
علائم ایدز در روزهای اول

 

گاهی ممکن است که تست الایزا مثبت شود ، ولی فرد دچار HIV نیست ، مثلاً به دلیل خطای آزمایشگاهی ، دریافت خون و فراورده‌ های آن ، تست RPR مثبت و یا مشکلاتی همچون اختلالات خودایمنی (اتوایمون) ، مالتیپل میلوما ، هموفیلی ، هپاتیت الکلی ، اعتیاد تزریقی و افزایش IgG.

مواردی که تست الایزا به اشتباه منفی می‌شود (منفی کاذب) عبارتند از: عفونت تازه و اولیه ، بیماران با سیستم ایمنی ساپرس شده، و خطای آزمایشگاهی.

 

درمان بیماری ایدز

موفقیت های علمی اخیر در زمینه درمان ایدز هر چند کوچک است اما امیدهای بزرگی را به وجود آورده است. ویروس HIV که تاکنون به جان بیش از 34 میلیون نفر افتاده ، با روش های درمانی تازه کشف شده امید های بسیاری به درمان این بیماری حاصل شده است. دو روش درمان برای این بیماری وجود دارد:

 

روش اول در درمان بیماری ایدز

برای تست این روش که بر روی 12 نفره انجام شد، یک نوع آنتی ویروس را به بدن کسانی که به تازگی و حدود ده هفته است که عفونت ویروس HIV در بدن آنها شروع شده ، تزریق می‌ کنند. طول عمر این آنتی ویروس شش سال است و در طی تمام این مدت، آنتی ویروس ها اجازه می دهند توسط سلول های HIV آلوده شوند و هیچ واکنش دفاعی از خود در مقابل آنها نشان نمی‌ دهند و با جلوگیری از انتشار بیشتر ویروس ایدز این بیماری را کنترل می کند و این روند تا وقتی که بدن خود فرد بیمار شروع به مقابله در برابر آن بکند ادامه دارد و پس از سه سال از زمان آغاز درمان، هم تعداد سلول هایی که به این ویروس آلوده می‌ شوند، کاهش می یابد و هم اینکه بیماری هیچگونه پیشرفتی ندارد. محققان می‌ گویند این روش در افرادی که تازه علائم عفونت در آنها پدیدار شده، بهتر جواب می‌دهد.

حدود 8 میلیون نفر از 34 میلیون نفری که مبتلا به بیماری ایدز هستند ، با این روش جدید تحت معالجه قرار گرفتند.

 

روش دوم در درمان بیماری ایدز

طی این روش سلول‌ های بنیادی از مغز استخوان کسانی که به سرطان خون مبتلا هستند بر می‌ دارند و به بیماران ایدزی پیوند می زنند. این روش را روی دو مرد مبتلا به HIV تست کردند. پس از هفده ماه DNA آن ها هیچ اثری از ویروس HIV را نشان نداد و حدودا طی گذشت دو الی سه سال و نیم پس از پیوند سلول های بنیادی ، این دو مرد بدون هیچگونه اثری از بیماری HIV به زندگی تازه خود بازگشتند.

علائم ایدز در روزهای اول
علائم ایدز در روزهای اول

 

بيماران مبتلا به ايدز چند سال عمر می کنند؟

طول عمر افراد از بدو ورود ويروس HIV به بدن فرد مبتلا ، و با توجه به سيستم ايمني او، سرعت انتشار ويروس در بدن و واکنش بدن به انواع درمان ، از 10 تا 20 سال در بین مبتلایان گوناگون است.

 

اصلی ترين راه های انتقال ایدز

  1. از طريق خون افراد آلوده
  2. از طریق شیردهی مادر آلوده به نوزاد
  3. برقراری تماس های جنسی مشکوک

 به وسیله انجام پالايش فرآورده های خونی و تجويز دارو های آنتی ویروس برای مادران باردار آلوده ، آمار انتقال ویروس ایدز از طريق اين دو روش تا میزان بسیار زیادی كنترل شده و تنها انتقال ویروس از راه تماس های جنسی خطرناک و بی احتیاط موجب نگرانی است.

چیزی در زمينه بيماری ايدز بسیار مهم است ، بالا بردن سطح آگاهی مردم از روش های جلوگیری و کنترل از پیشرفت بیماری ايدز است ، باشد که دست در دست یکدیگر برای ریشه کن شدن این بیماری همگام شویم.

 

منبع: سایت نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + دو =

همچنین بخوانید