طرز تهیه پنکیک بدون شیر

پنکیک یک کیک نازک و گرد است که با استفاده از تابه پخته می شود. کودکان معمولا علاقه ی زیادی به این صبحانه انگلیسی دارند و با اضافه کردن کمی عسل، شیره های طبیعی، مغز بادام یا گردوی خرد شده و … به پنکیک می توان یک صبحانه مقوی و خوشمزه برای کودکان فراهم کرد. مواد اصلی پنکیک آرد، شیر، تخم مرغ و شکر می باشد. بعضی از افراد مخصوصا کودکان ممکن است به پروتئین های حیوانی حساسیت داشته باشند و معده ی آن ها در صورت مصرف پروتئین های حیوانی اذیت شود، امروز برای این دسته از افراد طرز تهیه یک نوع پنکیک بدون شیر و تخم مرغ را آموزش خواهیم داد. می توانید این پنکیک را با عسل و … میل کنید تا طعم بسیار بهتری داشته باشد. با ما همراه باشید تا در ادامه به صورت مرحله به مرحله و تصویری طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پنکیک بدون شیر
طرز تهیه پنکیک بدون شیر مرحله به مرحله

 

مواد لازم برای تهیه 10 الی 12 پنکیک

آرد گندم : یک پیمانه

بکینگ پودر: دو قاشق چایخوری

شکر: دو قاشق سوپخوری

نمک: یک هشتم قاشق چایخوری

آب: به میزان لازم

 

طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر

مرحله اول: آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط می کنیم. یک بار آن را الک می کنیم.

طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر
طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر مرحله به مرحله

 

مرحله دوم: شکر و نمک را به مواد خشک اضافه می کنیم. و مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم تا ذرات شکر، نمک و آرد خوب با هم ترکیب شوند.

درست كردن پنكيك صبحانه
طرز درست كردن پنكيك صبحانه بدون شیر گام به گام

 

مرحله سوم: حدود یک دوم پیمانه آب به مواد خشک اضافه کنید. اگر اولین بار است پنکیک درست می کنید شاید نتوانید مقدار مناسب اّب برای آماده کردن خمیر پنکیک را مشخص کنید. ابتدا از یک دوم پیمانه آب شروع کنید. بعد از مخلوط کردن مواد اگر غلظت مواد مانند ماست بود، غلظت آن مناسب است اگر غلظت مواد بیشتر از این مقدار بود مجددا مقداری آب به آن اضافه می کنیم. به جای آب می توانید از مایعات دیگری که در قسمت نکات پخت توضیح خواهم داد نیز استفاده کنید.

طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر
طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر گام به گام

 

مرحله چهارم : مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم. با همزن دستی یا قاشق مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم تا گلوله های آرد یا ذرات شکر در خمیر وجود نداشته باشد و خمیر یکدستی داشته باشیم.

طرز پخت پنکیک
طرز پخت پنکیک بدون شیر در خانه

 

مرحله پنجم: کف تابه را چرب می کنیم و تابه را روی حرارت قرار می دهیم تا خوب داغ شود.

حتما بخوانید  طرز تهیه پنکیک شکلاتی خوشمزه و پفکی مرحله به مرحله + نکات پخت
طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر
طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر

 

مرحله ششم: از مایع پنکیک در کف تابه می ریزیم. صبر می کنیم تا روی پنکیک حباب های ریزی تشکیل شود. حرارت باید ملایم باشد. معمولا سه الی چهار دقیقه طول می کشد تا سطح پنکیک پر از حفره های کوچک شود. تشکیل این حفره ها نشان دهنده ی این است که می توانید پنکیک ها را برگردانید.

طرز تهیه پنکیک بدون شیر
طرز تهیه پنکیک بدون شیر

 

مرحله هفتم: پس از اینکه سطح پنکیک پر از حفره های ریز شد، پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد.

طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر
طرز تهیه پنکیک صبحانه بدون شیر

 

مرحله هشتم: پنکیک ها را در ظرف مناسب بریزید و روی آن ها را با تکه های موز، شکلات، عسل و … بپوشانید و میل کنید. بهتر است پنکیک ها را گرم سرو کنید.

 

نکات پخت

  • می توانید از آرد مخصوص شیرینی پزی یا آرد کامل گندم برای پخت این پنکیک ها استفاده کنید.
  • به جای آب می توانید از هر مایع مناسب دیگری برای تهیه خمیر پنکیک استفاده کنید. انواع آب میوه ها، شیر سویا، شیر بادام، شیر نارگیل، شیر پسته، انواع شربت ها و … می توانند در این دستور جایگزین آب شوند.
  • شیرینی این پنکیک کم است می توانید برای داشتن پنکیک های شیرین تر مقدار شکر را دو برابر کنید.
  • این دستور برای پخت پنکیک به تخم مرغ و شیر نیاز ندارد اما در صورت تمایل یک عدد تخم مرغ و یک دوم پیمانه شیر می توانید به آن اضافه کنید.
  • برای تهیه پنکیک نیازی نیست کف تابه روغن بریزید. همین که کف تابه نچسب باشد و کمی آن را چرب کنید کافیست.

 

ارزش غذایی

ارزش غذایی این پنکیک نسبت به پنکیک های معمولی که از شیر و تخم مرغ هم در تهیه آن استفاده می شود کمتر است. این پنکیک شامل ویتامین های گروه ب که به مقدار زیادی در گندم و آرد گندم وجود دارد، می باشد. فولات، ویتامین E  و K ،کولین و ویتامین ب 6 از ویتامین های موجود در آرد گندم هستند که در این پنکیک استفاده شده است. کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، منگنز و سلنیم از مواد معدنی موجود در این پنکیک می باشند. با افزودن عسل و شیره های گیاهی و … به این پنکیک هنگام سرو، می توانید ارزش غذایی آن را افزایش دهید.

 

کالری غذایی

این پنکیک کالری کمی دارد. هر یک عدد از پنکیک صبحانه بدون شیر حدودا 70 کیلو کالری انرژی دارد که ده دقیقه پیاده روی تند برای سوزاندن این مقدار کالری مناسب می باشد.

 

منبع: سایت نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

6 پاسخ

  1. سلام. من از خوانندگان سایتتون هستم و همیشه مطالب سایت رو دنبال می کنم و تا حالا هم چند بار غذاها یا دسرهایی که اموزش دادید رو درست کردم و راضی بودم. اینا رو گفتم که زود جوابم رو بدید خخخ. دو تا سوال دارم یکی اینکه بعضی از رسپی ها نوشته کف تابه پنکیک رو چرب نکنید الان به نظر شما فرقی داره چرب کنیم یا نه؟ تو بافتش تاثیر می گذاره؟ سوال دومم هم اینه که میشه برای اینکه خاصیت پنکیک بره بالا آرد سبوس دار بریزیم به جای آرد سفید؟

    1. سلام دوست عزیز و خواننده وفادار. شما صد تا سوال بپرسید هم من جواب میدم عزیزم. اول اینکه چرب کردن یا نکردن کف تابه ای که می خواین توش پنکیک درست کنید مسئله مهمی نیست و فرقی نداره که چرب کنید یا نه. معمولا از تابه های تفلون و نچسب برای پخت پنکیک استفاده میشه که نیازی به چرب کردن نداره ولی شما در حد خیلی کم اگه چرب کنی دیگه خیالت راحت تره که پنکیکت به کف تابه نمی چسبه. در مورد آرد هم باید بگم که بله می تونی هر نوع آردی که دوست داری جایگزین آرد سفید کنی حتی آرد برنج، اما چون اردها بافتشون با هم فرق داره باید دستت بیاد که شیر یا آب چقدر بهشون اضافه کنی تا مایع پنکیکت زیادی رقیق یا سفت نشه. با یکی دو بار تمرین دستت میاد. موفق باشی عزیزم

  2. خیلی جالب بود. دفعات زیادی بوده که خواستم برای صبحانه پنکیک درست کنم و به خاطر اینکه شیر نداشتیم منصرف شدم، فکر نمی کردم با آب هم بشه پنکیک درست کرد. واقعا ممنون چه رسپی کار راه اندازی

    1. سلام و درود دوست عزیز. ممنون از لطفتون. بله با آب و انواع آب میوه ها هم میشه پنکیک درست کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =