درمان خانگی تکرر ادرار در زنان

علت تکرر ادرار و روش درمان خانگی تکرر ادرار در زنان جوان و سالمند را در زیر بیان خواهیم کرد جهت رسیدن به پاسخ سوالات با ما همراه باشید.

میدانیم که یکی از راه‌های بدن برای دفع آب اضافی ادرار است. این عمل یکی از روش‌های بدن برای بقا انسان به‌حساب می‌آید اما تکرر ادرار می‌تواند زندگی روزانه فرد را با مشکل مواجه کند.

درمان خانگی تکرر ادرار در زنان
درمان خانگی تکرر ادرار در زنان جوان و سالمند

 

تکرر ادرار یکی از ناراحت‌کننده‌ترین و عذاب‌آورترین مشکلاتی است که می‌تواند برای فرد پیش بیاید و باعث اختلال در کارهای روزمره می‌شود. پزشکان عقیده دارند که اگر میزان مایعاتی که از بدن دفع می‌شود بیشتر از مایعاتی باشند که جذب بدن شده است، این موضوع باعث از بین رفتن کارکرد کلیه می‌شود. پر نوشی، دیابت، تحریک شدن کلیه در اثر سرما و مهم‌تر از همه سن و جنس از دلایل تکرر ادرار هستند.

 

تعریف تکرر ادرار

اگر فردی باوجود مصرف کم مایعات به‌دفعات به دستشویی مراجعه کند و در هر مراجعه هنگام دفع، ادرار کمتری دفع کند و احساس کنند که باز نیاز به تکرار دارد و کامل مثانه تخلیه نشده است، این مشکل را ازنظر عملی تکرر ادرار می‌گویند؛ اما اگر فرد مایعات زیاد بخورد معمولاً مجبور خواهد شد که این مایعات مصرف‌شده را دفع کند. در این حالت تعداد دفعات دستشویی رفتن زیاد خواهد شد و در هر بار مراجعه به دستشویی فرد میزان زیادی دفع خواهد کرد که این موضوع ربطی به تکرر ادرار ندارد.

در حالت کلی درصورتی‌که تعداد دفعات ادرار طی روز از ۵ تا ۷ بار بیشتر شود اصطلاحاً فرد دچار بیماری تکرر ادرار شده و این مسئله می‌تواند نشانه بیماری‌های دیگری نیز باشد.

درواقع نیاز بیش‌ازاندازه به تخلیه مثانه را تکرار ادرار می‌گویند. منظور از بیش‌ازحد این است که فرد بیش از افراد عادی نیاز به دستشویی رفتن پیدا کند. تکرر ادرار خطرناک نیست و درمان‌های ساده‌ای هم دارد.

 

علت تکرر ادرار در زنان

تکرر ادرار نشانه چیست که در زیر علت تکرر ادرار در زنان را بیان خواهیم کرد، و در ادامه به روشهای درمان تکرر ادرار با گیاهان دارویی در طب سنتی می پردازیم.

 

زخم مثانه

زخمی که در مثانه ایجادشده می‌تواند یکی از علت‌های تکرر ادرار باشد. دلایل ایجاد این زخم می‌تواند استفاده از غذاهای تند و شور و یا اصطلاحاً گرم باشد. زخم مثانه باعث می‌شود که مثانه نتواند ادرار را در خود نگه دارد و به همین دلیل دچار تکرر ادرار شود.

 

عفونت ادراری

اگر فردی که از قبل مشکلی نداشته باشد و به‌طور ناگهانی دچار تغییر رنگ ادرار، تکرر ادرار و سوزش ادرار شود و این مشکل تشدید شود، فرد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرده و آزمایش و کشت ادرار دهد. سپس با مشورت پزشک آنتی‌بیوتیک‌های تجویزشده را مصرف کرده و مایعات فراوان بنوشد. تا در عرض دو تا سه روز بهتر شود. شایع‌ترین عفونت‌های باکتریایی در زنان حامله عفونت‌های ادراری هستند و درصورتی‌که به‌موقع درمان نشود ممکن است باعث عفونت کلیه و یا زایمان زودرس شوند.

 

مثانه بیش‌فعال

از دیگر علل تکرر ادرار چه در آقایان و چه در خانم‌های جوان مثانه بیش‌فعال می‌باشد. بیش از هشت بار در روز و دو بار در شب دستشویی رفتن، احساس عدم تخلیه مثانه به‌صورت کامل، نیاز ناگهانی به دستشویی رفتن به دلیل انقباض‌های خود به خودی مثانه، از نشانه‌های مثانه بیش‌فعال است.

 

مثانه عصبی

از دیگر از علت تکرر ادرار مثانه عصبی ست. افراد مبتلابه مثانه‌ی عصبی اغلب یک یا چند بیماری زمینه‌ای دارند. این بیماری‌های زمینه‌ای عبارت‌اند از: ام‌اس، تومورهای نخاع، آسیب نخاعی و بیماری‌های نخاعی مادرزادی ازجمله آسیب‌های مغزی هنگام تولد یا بعدازآن به علت‌های مختلف، ضربه، پارکینسون، تومور و مننگوسل.

 

بزرگی پروستات

بزرگی پروستات نیز یکی دیگر از تکرر ادراری مزمن است که می‌تواند در مردان بالای ۵۰ سال اتفاق بیفتد. ادرار این دسته از افراد مانند دوشاخه قطع و وصل می‌شود و به‌صورت قطره‌قطره است، دلایل مختلف دیگری مانند گرمی اندام‌های دیگر مانند کبد نیز می‌تواند باعث ایجاد بیماری تکرر ادرار باشد. همچنین بیماری‌های مربوط به راست‌روده یا رکتوم نیز می‌تواند باعث ایجاد این مشکل شود.

در این مقاله قصد داریم به بررسی روش‌های خانگی درمان تکرر ادرار در زنان بپردازیم.

 

روش‌های درمان تکرر ادرار زنان در خانه

تکرر ادرار در زنان حامله با باردار به‌وفور مشاهده می‌شود تصور این است که دلیل این امر فشار رحم در حال رشد مثانه است که در برخی از ماه‌های آخر حاملگی این موضوع صدق می‌کند. بسیاری از زنان در طول حاملگی دچار بی‌اختیاری فشاری می‌شوند. در این نوع بی‌اختیاری هنگام خنده سرفه عطسه و بلند کردن اجسام سنگین، ادرار از بدن فرد خارج می‌شود که این موضوع در سه‌ماهه سوم شایع‌تر است. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است قبل از پر شدن مثانه به دستشویی بروید. ورزش‌هایی که سبب تقویت عضلات کف لگن می‌شود را انجام دهید که می‌توانند به کاهش بی‌اختیاری فشاری کمک کنند. این ورزش‌ها را از ابتدای حاملگی شروع کنید و تا پس از زایمان ادامه دهید. همچنین پیش از شروع بهتر است که مثانه خود را تخلیه کنید.

تکرار ادرار معمولاً پس از زایمان برطرف می‌شود. در چند روز ابتدایی پس از زایمان حجم و دفعات ادرار زیاد است چراکه بدن در حال دفع مایعات اضافی است که در طول حاملگی در انجام شده است اما چند روز پس از زایمان همه‌چیز به حالت قبل از حاملگی برمی‌گردد.

 

استفاده از خیار

مقداری تخم خیار را بجوید و شیره حاصل از آن را بلعید. این کار باعث می‌شود که سوزش ناشی از تکرر ادرار بهتر شود. همچنین استفاده از خیار، آب خیار، اسپرزه، بنفشه و همه گیاهانی که طبیعت سرد دارند به درمان تکرر ادرار کمک می‌کند.

درمان تکرر ادرار در خانه
درمان تکرر ادرار در خانه با خیار

 

استحمام

اگر مدت‌زمان استحمام خود را بیشتر کنید این کار به دلیل دفع عرق بیشتر می‌توانند باعث خروج گرما از بدن شما و درمان تکرر ادرار شود.

 

مصرف میوه‌ها و غذاهایی که ایجاد رطوبت می‌کنند

این خوراکی‌ها ازجمله هندوانه و ماست و همچنین گیاهانی که باعث افزایش ادرار می‌شوند، در درمان تکرر ادرار مؤثر هستند.

درمان خانگی تکرر ادرار در زنان
درمان خانگی تکرر ادرار در زنان سالمند و جوان

 

داروهای گرم

اگر دلیل تکرر ادرار مصرف مواد غذایی سرد باشد، ادرار معمولاً سفید و بدون سوزش است. در این حالت برای درمان می‌توان از داروهای گرم استفاده کرد.

 

جوشانده مرکب

جوشانده مرکب به نسبت ۲ به ۱ از ریشه ایرسا و بوزیدان می‌تواند به تکرر ادرار کمک کند.

 

زنجبیل

مصرف کندر، زنجبیل، آنغوزه و زیره نیز بی‌تأثیر نیست.

درمان تکرر ادرار در خانه
علت تکرر ادرار و روش درمان خانگی تکرر ادرار در زنان

 

بازپروری مثانه

بازپروری مثانه روش دیگری برای کاهش زمانی است که یک زن در دستشویی می‌گذراند. برای انجام این روش فرد به‌جای رفتن به دستشویی در زمان نیاز بر طبق یک جدول زمانی منظم پیش می‌رود. در صورت امکان فرد بهتر است از تکنیک‌های ریلکسیشن نیز استفاده کند تا ببیند که آیا نیاز به ادرار کردن پیش از رسیدن به زمان تعیین‌شده از بین می‌رود یا خیر. همچنین توجه داشته باشید که زنان نباید پیش از مشورت با پزشک از جدول زمانی برای ادرار کردن استفاده کنند.

 

عسل

درمان خانگی تکرر ادرار در زنان
درمان خانگی تکرر ادرار در زنان با طب سنتی

یک واحد سیاه‌دانه را خوب بکوبید و ۳ یا ۴ برابر آن به آن عسل اضافه کنید و روزی چند مرتبه، بخصوص هنگام شب یک‌مرتبه از آن را به‌اندازه یک قاشق میل کنید.

 

منبع: نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + شش =

همچنین بخوانید
ایمپلنت cmi یک ایمپلنت کره ای است، که به علت مقرون به صرفه بودن و کیفیت مناسب، در سطح جهان محبوبیت زیادی دارد. در این مقاله به بررسی کامل ایمپلنت کره ای cmi به همراه تاریخچه و انواع آن می پردازیم.
پیشرفت‌های برجسته هوش مصنوعی در علم پزشکی مورد بررسی قرار می‌گیرد که شامل تشخیص بیماری‌ها، پیش‌بینی نتایج درمانی و بهبود مدیریت بیماران است. این تکنولوژی‌ها تأثیر بزرگی بر بهبود سلامت عمومی و کاهش هزینه‌های درمانی دارند.
تعویض دریچه قلب با دریچه مصنوعی یا بافتی به منظور بهبود عملکرد قلب استفاده می‌شود. این روش جراحی خطراتی از جمله عفونت‌ها، خونریزی و مشکلات قلبی را می‌تواند به همراه داشته باشد.