مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان در دوران شیردهی
آیا مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان در دوران شیردهی برای کودک مضر است؟ داروهای مجاز سرماخوردگی در دوران شیردهی کدامند؟ جهت رسیدن به جواب این سوالات باما همراه باشید.
داروهای آنتی هیستامین، آثار مخربی بر بدن انسان ندارد، اما مادرانی که در دوران شیردهی سرما میخورند بهتر است که از این گروه دارویی استفاده نکنند مگر اینکه با مصرف نکردن آن در روند زندگیشان اختلالی ایجاد شود.
داروهایی که برای گرفتگی بینی و یا حساسیت های بینی مانند آنتی هیستامین، لوراتادین و … استفاده می شوند، حاوی ماده ای به نام افدرین شبه هستند که باعث کاهش شیر مادر می شوند و حتما باید از مصرف این داروها خودداری شود.
بسیاری از داروهایی که برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می وشند، حاوی مخدر هستند. به همین دلیل بهترین کار این است که با پزشک و مشاور دارویی خود مشورت کنید و علائوم بیماری خودتان را برایش تشریح کنید و حتما باید به وی اطلاع دهید که در دوران شیردهی به سر می برید. (صادقانه باید بگویم که در این مورد نباید بدون مشورت و دستور پزشک دارویی مصرف کنید).
برخی از داروهای سرماخوردگی حاوی دفین هیدرامین و همچنین پرومتاین هستند که آن ها بیشتر برای جلوگیری از آبریزش بینی استفاده می شوند. این داروها خواب آور هستند و نه تنها روی بدن مادر تاثیر می گذارند، بلکه از راه شیر به بدن نوزاد نیز وارد می شوند و باعث کسلی و خواب آلودگی نوزاد خواهند شد و البته در نهایت باعث می شوند تا نوزاد اشتهای خود را از دست دهد و به میزان کافی تغذیه نشود و نتواند وزن مطلوب را به دست بیاورد.
زمانی که مادر سرما خورده و یا احساس سرما خوردگی میکند، بهتر است که شیردهی به نوزاد را ادامه دهد، زیرا آنتی بادی هایی که از طریق شیر به بدن نوزاد منتقل میشود؛ از وی در مقابل میکروب ها محافظت میکند.
وی تزریق واکسن آنفولانزا را برای مادران شیرده موثر دانست و خاطرنشان کرد: تزریق واکسن آنفولانزا هیچگونه ضرری برای مادران در دوران شیردهی ندارد چرا که خود بیماری سرماخوردگی و شیوع آن آسیب بیشتری به مادران در دوران شیردهی، نوزادان و حتی جنین در دوران بارداری وارد می کند.
رحیم پرور با تاکید بر اینکه مصرف داروهای شیمیایی باید با دستور پزشک باشد، بیان کرد: مادران باید در مورد مصرف دارو با احتیاط و با تجویز پزشک داروهایی مانند استامینوفن، داروهای ضد سرماخوردگی، آنتی هیستامین ها و بیشتر آنتی بیوتیک ها را مصرف کنند. همچنین چکاندن قطره استریل میتواند موثر باشد.
این کارشناس مامایی با بیان این که داروهای گیاهی تاثییر بسزایی در روند بهبودی مادران سرماخورده دارد، اظهار کرد :بهتر است در هنگام سرما خوردگی مادران شیرده داروهای گیاهی و درمان های طبیعی را جایگزین داروهای شیمیایی کنند و با نوشیدن آب به مقدار زیاد، خوردن سوپ داغ با پیاز، سیر و اندکی فلفل که مجاری تنفسی را باز میکند میتوانند در کاهش بیماری و جلوگیری از انتقال آن به نوزاد بسیار موثر باشد.
رحیم پرور افزود: ترکیب عسل، لیمو ترش و آب جوش حساسیت سینه را تسکین می دهد و دارای قدرت ضدعفونی کنندگی بالایی است.
وی مصرف میوه، سبزیجات سالم، داروهای گیاهی و استراحت را در کاهش و کنترل سرماخوردگی در دوران شیردهی بسیار موثر دانست و گفت: مصرف سبزی و میوه تازه به دلیل وجود ویتامینها و آنتی اکسیدان ها موجب تقویت سیستم ایمنی بدن مادران می شود. همچنین بخور دادن با اسطوخودوس و غرغره کردن با آب نمک برای باز شدن مجاری تنفسی بسیار کمک کننده است.
این عضو هیات علمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران مصرف داروهایی از قبیل مواد رادیواکتیو و داروهای ضد سرطان را در دوران شیردهی ممنوع دانست و در پایان یادآور شد: کشیدن سیگار، مصرف چای پر رنگ و قهوه باعث بی قراری در نوزاد میشود.
این عضو هیات علمی گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این مطلب که سرماخوردگی در دوران بارداری ممکن است به نوزاد آسیب برساند، افزود: اگر سرماخوردگی شدید باشد ممکن است که مادر تب کند و باعث زایمان زودرس نوزاد شود. همچنین در فصل پاییز و زمستان و وجود ویروسها باعث تاثیرات منفی بر روی تکامل جنین شود.
منبع : نیک استار