طرز تهیه کوفته قلقلی

آموزش تصویری طرز تهیه کوفته قلقلی خیلی خوشمزه اصیل مرحله به مرحله به همراه نکات مهم پخت جهت خوشمزه کردن و دادن طعم ایده آل، جهت درست کردن این خورش کوفته قلقلی خوشمزه با ما همراه باشید.

طرز تهیه کوفته قلقلی
طرز تهیه کوفته قلقلی مرحله به مرحله

وقتی وقت کافی برای آشپزی ندارید و دوست دارید یک غذای سالم و خوشمزه تهیه کنید خورش کوفته قلقلی از مناسب ترین گزینه های پیش روی شماست. خورش کوفته قلقلی علاوه بر این که به زمان کمی برای پخت نیاز دارد بسیار خوشمزه و مقوی نیز می باشد. این خورش را می توانید با نان یا برنج سرو کنید و در هر دو حالت طعم فوق العاده ای خواهد داشت. ماده اصلی این خورش، گوشت می باشد که از نظر ارزش غذایی جایگاه بالایی دارد و بسیاری از املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین می کند. در ادامه با نیک استار همراه باشید تا طرز تهیه خورش کوفته قلقلی بسیار خوشمزه را به صورت گام به گام و تصویری به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم جهت درست کردن کوفته قلقلی

  • گوشت چرخ کرده گوسفندی یا گوساله: 250 گرم
  • پیاز: دو عدد
  • سیر: سه حبه
  • جعفری خرد شده: دو قاشق سوپخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه، پاپریکا: به میزان لازم
  • روغن گیاهی: به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی: دو قاشق سوپخوری
  • فلفل قرمز و گوجه فرنگی: در صورت تمایل

 

طرز پخت کوفته قلقلی

مرحله اول: گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا را در ظرفی می ریزیم و با دست مواد را خوب مخلوط می کنیم.

طرز تهیه خورش کوفته قلقلی

مرحله دوم: حدود پنج ددقیقه مواد را خوب ورز می دهیم. سپس مواد را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا منسجم شود و طعم مواد با هم ترکیب شود. بعد از نیم ساعت مواد را از یخچال خارج کرده و از آن توپ های کوچکی مطابق شکل درست می کنیم. تمام گوشت را به همین صورت شکل می دهیم و کنار می گذاریم.

طرز تهیه خورشت کوفته قلقلی

مرحله سوم: کف یک تابه نچسب مقداری روغن می ریزیم و آن را روی حرارت می گذاریم تا داغ شود.

طرز درست کردن کوفته قلقلی خوشمزه

مرحله چهارم: وقتی روغن داغ شد کوفته قلقلی ها را در تابه می ریزیم و چند دقیقه آن ها را سرخ می کنیم.

طرز تهیه کوفته قلقلی خیلی خوشمزه

 

مرحله پنجم: وقتی کوفته ها سرخ شد آن ها را به آرامی از تابه بیرون می آوریم.

دستور تهیه کوفته قلقلی

مرحله ششم: یک عدد پیاز و دو حبه سیر را رنده می کنیم و در تابه می ریزیم، کمی زردچوبه و فلفل به آن اضافه می کنیم و چند دقیقه آن را تفت می دهیم تا پیازها نرم شوند.

نحوه درست کردن کوفته قلقلی

مرحله هفتم: دو قاشق سوپخوری رب به پیازها اضافه می کنیم و چند دقیقه صبر می کنیم تا با حرارت کم رب تفت بخورد و رنگش باز شود.

آموزش تهیه کوفته قلقلی

مرحله هشتم: در این مرحله در صورت تمایل چند فلفل قرمز تند یا گوجه به مواد اضافه می کنیم .

دستور پخت کوفته قلقلی

مرحله نهم: یک پیمانه آب به مواد اضافه می کنیم و وقتی آب به جوش رسید کوفته قلقلی هایی که در مراحل قبل سرخ کرده ایم و کنار گذاشته ایم را به آن اضافه می کنیم.

حتما بخوانید  طرز تهیه کوفته برنجی ژاپنی اصیل و خوشمزه با تن ماهی مرحله به مرحله

طرز پخت کوفته قلقلی

مرحله دهم: در تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم خورش به مدت نیم ساعت با حرارت کم ریز بجوشد تا جا بیفتد.

آموزش پخت خورش کوفته قلقلی

مرحله یازدهم: پس از نیم ساعت تابه را از روی حرارت بر می داریم و خورش کوفته قلقلی را در ظرف مناسب می ریزیم. این خورش باید در کنار نان یا همراه با برنج سرو شود.

طرز تهیه کوفته قلقلی مرحله به مرحله

 

نکات مهم پخت

  • اگر از گوشت گوسفند برای پخت این غذا استفاده می کنید کوفته ها را بدون روغن سرخ کنید به این صورت که کوفته قلقلی ها را در یک قابلمه یا تابه کوچک در دار می ریزیم و ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از چند دقیقه کوفته قلقلی ها آب می اندازد و به تدریج آب آن کشیده می شود و کوفته ها در روغن خود گوشت سرخ می شوند. گوشت گوسفند چون چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد هنگام سرخ شدن از خود روغن پس می دهد.
  • ترکیب ادویه ها و میزان ادویه ها در این غذا سلیقه ای می باشد و شما می توانید از ادویه ها مطابق میل و ذائقه خود استفاده کنید.
  • استفاده از فلفل قرمز در این غذا باعث تند شدن آن می شود اگر دوست ندارید غذایتان تیز شود فلفل قرمز را حذف کنید.
  • برای اینکه کوفته قلقلی های شما وا نرود و هنگام پخت شکل خود را حفظ کند لازم است مرحله ورز دادن را کامل انجام دهید و خمیر گوشت نیم ساعت در یخچال استراحت کند.
  •  در صورت تمایل می توانید از ترکیب سویا و گوشت چرخ کرده برای تهیه این غذا استفاده کنید.
  • جعفری تازه عطری فوق العاده به این غذا می دهد در صورت عدم دسترسی به جعفری تازه از پیازچه تازه خرد شده استفاده  کنید.
  • اگر احساس کردید خمیر گوشت شما شل است و احتمال وا رفتن کوفته قلقلی ها وجود دارد یک تخم مرغ و یک قاشق آرد نخودچی به آن اضافه کنید و پس از ورز دادن کوفته قلقلی ها را آماده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید از گوجه فرنگی به جای رب گوجه فرنگی استفاده کنید.

 

ارزش غذایی

خورش کوفته قلقلی یک غذای کامل و خوشمزه می باشد. گوشت دارای ارزش غذایی بالایی است و ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کند. سدیم، پتاسیم، کلسیم، ویتامین های گروه ب، آهن، فسفر و منیزیم از ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این غذا می باشند. این غذا در کنار سبزی خوردن و نان یا با مقدار کمی برنج یک غذای کامل محسوب می شود.

 

میزان کالری

هر صد گرم از این غذا حدودا 150 کیلو کالری انرژی به بدن می رساند که برای سوزاندن این مقدار انرژی بیست دقیقه پیاده روی تند مناسب می باشد.

 

منبع: nikstar.ir

مطالب پیشنهادی
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =