خانه » سلامت » تغذیه سالم » مضرات و خواص پودر سفیده تخمه مرغ و موارد مصرف آن

مضرات و خواص پودر سفیده تخمه مرغ و موارد مصرف آن

پودر سفیده تخمه مرغ

سفیده تخم مرغ سرشار از پروتئین است و یکی از غنی ترین منابع پروتئین به شمار می رود. پروتئین موجود در سفیده تخمه مرغ در رشد بافت ها و عضلات بدن تاثیر فوق العاده ای دارد. یکی از متداولترین غذاهای ورزشکاران و بدن سازان سفیده تخم مرغ می باشد. یک روش بهره گیری از پروتئین سفیده تخم مرغ استفاده از پودر سفیده تخمه مرغ می باشد. در ادامه شما را با خواص پودر سفیده تخم مرغ و روش تهیه آن آشنا خواهیم کرد.

پودر سفیده تخمه مرغ

 

آشنایی با خواص پودر سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ تقریبا شصت درصد حجم تخم مرغ را تشکیل می دهد. سفیده مایعی زلال و غلیظ است که هشتاد و پنج درصد آن از اب تشکیل شده است و پانزده درصد آن مواد آلبومینوئیدی می باشد که مهمترین آلبومینوئید موجود در سفیده تخمه مرغ اوآلبومین است. او آلبومین یکی از اصلی ترین پروتئین های سفیده تخم مرغ می باشد که تقریبا نصف پروتئین های سفیده تخم مرغ را شامل می شود. بر خلاف زرده که غنی از چربی یا لیپید است سفیده تخم مرغ فاقد چربی بوده و کربوهیدرات بسیار کمی در حدود کمتر از یک درصد دارد.

پودر سفیده تخم مرغ

 

پودر سفیده تخم مرغ یک منبع غنی و عالی پروتئین برای ورزشکاران می باشد. و همچنین برای افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند و نمی توانند از پروتئین شیر استفاده کنند یا افرادی که از طعم سفیده پخته خوششان نمی آید، یک منبع مناسب پروتئین می باشد. پودر سفیده تخمه مرغ از پروتئین های مختلفی مثل اوآلبومین ( Ovalbumin ) – کونالبومین ( Conalbumin ) – اووموکوئید ( Ovomucoid ) – اووموسین ( Ovomucin ) – لیزوزیم ( Lysozyme ) تشکیل شده است .

 

پودر سفیده تخمه مرغ چیست

پودر سفیده تخم مرغ از خشک کردن سفیده تخم مرغ به دست می آید. این پودر سرشار از  BCAAها و آرژینین می باشد که مصرف آن بعد از تمرینات ورزشی ورزشکاران به همراه پروتئین وی باعث تقویت عضلات آن ها می شود. البته برای تهیه پودر سفیده تخمه مرغ باید آن را پاستوریزه کرد زیرا احتمال وجود باکتری سالمونلا در تخم مرغ خام زیاد است، همانطور که می دانید باکتری سالمونلا بسیار کشنده و مهلک می باشد. مصرف سفیده تخم مرغ یا باید به صورت پخته صورت گیرد یا به صورت پودر سفیده تخمه مرغ و از مصرف سفیده تخم مرغ خام باید پرهیز کرد. زیرا سفیده تخم مرغ خام در بدن پروتئینی به نام آویدین آزاد می کند که این پروتئین مانع جذب بیوتین ( ویتامین h ) می شود و سلامت چشم ها و پوست را به خطر می اندازد.

 

روش تهیه پودر سفیده تخم مرغ

برای تهیه پودر سفیده تخمه مرغ ، سفیده و زرده ها را از هم جدا می کنند، سفیده تخم مرغ را پاستوریزه کرده سپس آن را خشک می کنند. پس از خشک شدن از آن پودر سفیده تخمه مرغ تهیه می کنند. برای تهیه پودر سفیده تخم مرغ از تخم مرغ های سالم و تازه استفاده می شود. یک کیلوگرم مایع سفیده تخم مرغ از مخلوط صد و سی گرم سفیده با هشتصد و هفتاد گرم آب ولرم به دست می آید. باید مواد را تا رسیدن به یک ماده همگن به آرامی با هم مخلوط کنیم. پس از همگن سازی مواد آن ها را پاستوریزه می کنند و سپس مایع پاستوریزه را به وسیله دستگاه اسپری درایر به پودر تبدیل می کنند.

پودر سفیده تخمه مرغ

 

مزیت های استفاده از پودر سفیده تخم مرغ

اگرچه خواص پودر سفیده تخم مرغ با سفیده تخم مرغ یکسان است اما استفاده از آن مزیت های بیشتری نسبت به سفیده تخم مرغ دارد. حجم کم، قابلیت نگهداری در دراز مدت و  آسانی جابه جایی از مزیت های پودر سفیده تخمه مرغ می باشد. پودر سفیده تخم مرغ در صنایع شیرینی پزی و کیک پزی نیز کاربرد گسترده ای دارد، زیرا زمان آماده سازی مواد اولیه ی کیک ها و شیرینی ها را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. پودر سفیده تخمه مرغ به دلیل قرار گیری در شرایط پاستورازیسیون از نظر باکتری کشنده ی سالمونلا ایمن بوده و می توان آن را با خیال راحت مصرف کرد. در صورتی که تخم مرغ های خام همواره در معرض این باکتری بوده و ممکن است در تهیه ی موادی که نیاز به پختن ندارند، مانند بعضی از انواع دسر یا بستنی، مشکل آفرین شوند.

پودر سفیده تخم مرغ

 

مضرات سفیده تخم مرغ و یا پودر آن

اگرچه پودر سفیده تخمه مرغ یک منبع غنی و عالی از پروتئین می باشد و مصرف آن باعث افزایش رشد و قدرت عضلات و ماهیچه های بدن می شود اما مصرف آن برای بعضی افراد ممکن است ضرر داشته باشد. افرادی که دچار بیماری های کلیوی هستند بهتر است در مصرف سفیده تخم مرغ و پودر سفیده تخم مرغ احتیاط کنند. کودکان زیر یک سال نباید از سفیده تخم مرغ یا پودر آن استفاده نمایند زیرا معده ی آن ها قادر به هضم پروتئین های سفیده تخم مرغ نمی باشد. افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند و پزشک آن ها را از خوردن تخم مرغ منع کرده است نباید از پودر سفیده تخمه مرغ استفاده نمایند زیرا با مصرف آن نیز دچار حساسیت خواهند شد.

 

موارد مصرف سفیده تخم مرغ و یا پودر آن

پودر سفیده تخمه مرغ نه تنها برای ورزشکاران یک ماده بسیار پرکاربرد است بلکه در صنایع مختلف نیز کاربردهای گسترده ای دارد. از جمله کاربردهای آن می توان به موارد زیر اشاره کرد

  • کارخانجات کیک و بیسکویت: استفاده در صنایع غذایی مانند تهیه کیک، بیسکویت و کلوچه باعث طعم و بافت بهتر و ماندگاری بالاتر محصولات خواهد شد.
  • کارخانجات فرآورده های گوشتی: استفاده در تولید فرآورده های گوشتی باعث افزایش انسجام و بهبود مشخصات فیزیکی محصول خواهد شد.
  • کارخانجات تولید ماکارانی: استفاده در تولید ماکارانی باعث افزایش حجم بیشتر و لعاب کمتر ماکارانی ها هنگام پخت می شود.
  • تولید سس: به دلیل دارا بودن خواص امولسیفایری، از آن در تهیه سس که باعث یکنواختی بافت سس می شود استفاده می شود.
  •  کارخانجات بستنی : برای حفظ بافت بستنی در دمای معمولی و طعم بهتر آن در کارخانجات بستنی سازی از آن استفاده می شود.
  • تولید گز: به دلیل کف بسیاری که تولید می کند در صنایع گز سازی استفاده از آن مقرون به صرفه تر می باشد و باعث افزایش حجم و ارزش غذایی گز می شود.
  • مکمل های ورزشی : در بسیاری از قرص ها و پودرهای مکمل ورزشی از آن به عنوان ماده اصلی استفاده می شود. پروتئین های موجود در آن باعث افزایش حجم و قدرت عضله ها می شود.

 

منبع: سایت نیک استار

به این مقاله امتیاز دهید

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره
(1 رای, میانگین امتیاز: 5٫00 از 5)
Loading...
برچسب ها :

دیدگاه ها

ایمیل شما نمایش داده نمی شود

نوشتن دیدگاه