خانه » شیرینی پزی » انواع کیک » آموزش تصویری طرز تهیه کیک شکلاتی در هواپز مرحله به مرحله + نکات پخت

آموزش تصویری طرز تهیه کیک شکلاتی در هواپز مرحله به مرحله + نکات پخت

طرز پخت کیک در هواپز

هواپز یکی از جدیدترین ابزارهای پخت و پز می باشد و به دلیل سهولت استفاده و حفظ ارزش تغذیه ای غذاها استقبال زیادی از آن در دنیای اشپزی شده است. هواپز برای پخت انواع غذاهای گوشتی و سوخاری کردن و سرخ کردن غذاها بدون روغن بسیار مناسب بوده و کاربرد دارد. شما می توانید برای آشنایی با هواپز و طرز کار هواپز بر روی طرز استفاده از هواپز برقی کلیک کنید. از هواپز می توان برای پخت کیک، نان و شیرینی نیز استفاده کرد. شما می توانید از تمام رسپی های کیک در فر برای هواپز نیز استفاده کنید. تنها نکته ای که باید رعایت کنید تنظیم زمان و دمای مناسب برای پخت  کیک می باشد که با چند بار استفاده از هواپز به آن تسلط پیدا خواهید کرد. در ادامه “طرز پخت کیک در هواپز” را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز پخت کیک در هواپز

 

مواد لازم جهت درست کردن کیک شکلاتی

آرد مخصوص شیرینی پزی: یک و یک دوم پیمانه (۳۴۰ گرم)

شکر دانه ریز: یک پیمانه ( ۲۲۵ گرم)

پودر کاکائو: سه قاشق غذاخوری (۵۰ گرم)

جوش شیرین: یک قاشق چایخوری

نمک: یک دوم قاشق چایخوری

روغن مایع: شش قاشق غذاخوری( ۱۰۰ میلی لیتر)

عصاره وانیل یا پودر وانیل: یک قاشق چایخوری

آب سرد: یک پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر)

سرکه: یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه کیک در هواپز

مرحله اول: آرد، جوش شیرین و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم. شکر و نمک را به مواد اضافه می کنیم و مواد را خوب با هم مخلوط می کنیم تا ذرات مواد کاملا با هم مخلوط شوند.

حتما بخوانید  طرز تهیه کوکی هندوانه خوشمزه برای شب یلدا مرحله به مرحله + نکات

طرز تهیه کیک در هواپز

مرحله دوم: آب، سرکه و روغن مایع را به مواد خشک اضافه می کنیم و با همزن چند دقیقه مواد را خوب مخلوط می کنیم تا دانه های شکر کاملا حل شوند و مایع یکنواختی داشته باشیم.

طرز پخت کیک در هواپز

مرحله سوم: یک قالب که قابل استفاده در هواپز باشد بر می داریم. کف قالب را کاغذ روغنی می گذاریم. مایع کیک را در قالب می ریزیم. قالب را چند بار آهسته به زمین می کوبیم تا هوای اضافی کیک خارج شود.

طرز پخت کیک با هواپز

مرحله چهارم: قالب را در هواپز می گذاریم و در هواپز را می بندیم. دما را روی ۱۵۰ درجه و زمان را روی ۲۰ دقیقه تنظیم می کنیم.

طرز تهیه کیک با هواپز

مرحله پنجم: پس از اتمام زمان پخت قالب را از هواپز بیرون می آوریم و اجازه می دهیم سرد شود. سپس کیک را به آرامی از قالب جدا می کنیم. می توانید کیک را به دلخواه تزیین کنید یا برش زده و در یخچال نگهداری کنید. طعم و بافت این کیک شبیه به کیک خیس شکلاتی می باشد.

 

نکات پخت

  • این کیک را می توانید در فر گازی نیز بپزید. به این منظور فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید. قبل از گذاشتن کیک در فر، حداقل به مدت یک ربع فر باید با همین دما گرم شده باشد. چهل دقیقه زمان برای پخت این کیک کافیست. بعد از سی دقیقه می توانید در فر را باز کنید و با خلال دندان پخته شدن کیک را تست کنید. اگر دمای فر شما از حد استاندارد بالا باشد ممکن است مدت زمان کمتری برای پخت کیک نیاز داشته باشید و بعد از چهل دقیقه کیک شما بسوزد. بهتر است در این گونه موارد دمای فر را کمتر از مقداری که در دستور پخت کیک عنوان شده است قرار دهید.
  • اگر کاغذ روغنی ندارید، قالب کیک را با کره یا روغن چرب و سپس آرد پاشی کنید. با این کار کیک هنگام پخت به قالب نمی چسبد.
  • در رسپی اصلی این کیک از بکینگ سودا یا جوش شیرین استفاده شده است. شما می توانید به جای جوش شیرین از یک قاشق غذاخوری بکینگ پودر استفاده نمایید.
حتما بخوانید  طرز تهیه پیتزا مخصوص خوشمزه در هواپز مرحله به مرحله

 

ارزش غذایی

این کیک کالری نسبتا بالایی دارد. به دلیل عدم استفاده از تخم مرغ و شیر این کیک فاقد پروتئین است اما مقداری از ویتامین های گروه ب در آن وجود دارد. همچنین این کیک به دلیل دارا بودن کاکائو سرشار از آنتی اکسیدان است و برای سلامت قلب مفید می باشد.

 

میزان کالری

هر برش از این کیک شکلاتی حدودا ۲۰۰ کیلو کالری انرژی دارد که برای سوزاندن این مقدار انرژی ۲۵ دقیقه پیاده روی تند مناسب می باشد.

 

منبع: nikstar.ir

به این مقاله امتیاز دهید

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره
(1 رای, میانگین امتیاز: 5٫00 از 5)
Loading...
برچسب ها :

دیدگاه ها

تاکنون 4 نظر ثبت شده است.

  1. ممنون بابت این رسپی چند ساله هواپزم گوشه اشپزخونه داره خاک می خوره می خوام این کیکو درست کنم فقط یک سوال هواپز من احساس می کنم دماش غیر متعارف زیاده. چیکار کنم دما رو کمتر بزارم یا زمان رو؟

    • سلام و درود
      خانم حسینی اگر مطمئن هستید که دمای هواپز شما بیش از حد معمول هست باید با آزمون و خطا دمای مناسب برای پخت کیک رو به دست بیارید. در مرحله اول ده درجه دمای هواپز رو کمتر از دمایی که تو دستور گفته شده تنظیم کنید. اما زمان دقیقا همون زمانی باشه که تو دستور گفته شده. اگه نتیجه رضایت بخش بود که هیچ اما اگه کیکتون سوخت یا زیادی برشته شد دفعه بعد دما رو بیست درجه کمتر از دمایی که در دستور گفته شده قرار بدید. با چند بار آزمون و خطا کاملا دستتون میاد دما رو چه جوری تنظیم کنید

  2. سلام مرسی بابت دستور این کیک خوشمزه هر چند من به ی شکل دیگه درستش می کنم و از شکلات داغ برای داخل مواد استفاده می کنم. سرکه اونوقت کاربردش چیه توی پخت این کیک که توی مواد اون ازش استفاده کردید؟ بدون استفاده از هوا پز هم می تونی از یک ماهیتابه بزرگ استفاده کنید و اون رو با حرارت کم بپزید. دوران دانشجویی توی خوابگاه ما به فر و هواپز دسترسی نداشتیم و این شکلی با ماهیتابه و اجاق گاز کیک درست می کردیم. به هر حال بابت رسپی این کیک مرسی. تا امکانش هست خوراکی های شکلاتی رو دستورش رو بذارید توی سایت.

    • سلام و درود

      دوست عزیز این آموزش مختص کسایی هست که در خانه هواپز دارند و میخوان از هواپزشون استفاده کنند و هواپزشون بلا استفاده نمونه.

      ممنون از پیشنهادتون حتما قرار خواهیم داد.

ایمیل شما نمایش داده نمی شود

نوشتن دیدگاه

سه × 4 =