خانه » آشپزی » انواع پلو » طرز تهیه شاه پلو جنوبی یا رشته پلو جنوبی خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه شاه پلو جنوبی یا رشته پلو جنوبی خوشمزه مرحله به مرحله

طرز تهیه شاه پلوی جنوبی خوشمزه 

طرز تهیه رشته پلو جنوبی که به شاه پلو جنوبی معروف است. همراه با نکات مهم پخت در ادامه به آموزش درست کردن شاه پلو جنوبی خوشمزه به صورت مرحله به مرحله خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

طرز تهیه شاه پلو جنوبی

طرز تهیه شاه پلو جنوبی مرحله به مرحله

 

امروز برای شما طرز تهیه‎ی یک پلوی مخلوط بسیار خوشمزه را داریم که گاها شاه پلو یا رشته پلو هم نامیده می شود. این غذا اصالتا زاهدانی بوده و همانطور که از اسمش پیداست در گذشته یک غذای اعیانی به حساب می آمده است. اگر از پلو و خورشت های تکراری خسته شده اید با نیک‌استار در ادامه این آموزش همراه باشید تا به صورت مرحله به مرحله پخت این غذای خوشمزه و مجلسی رو آموزش بدیم.

 

مواد لازم برای ۲ نفر

  1. گوشت گوسفندی بدون چربی: ۲۰۰ گرم
  2. پیاز: ۲ عدد
  3. زرشک: ۴ قاشق غذاخوری
  4. خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
  5. برنج: ۲ پیمانه
  6. رشته ی پلویی: ۲۰۰ گرم
  7. کره ی حیوانی: ۱۰۰ گرم
طرز تهیه رشته پلو جنوبی

طرز تهیه رشته پلو جنوبی مرحله به مرحله

 

طرز تهیه رشته پلو جنوبی

مرحله‌ی اول: ابتدا گوشت را با سه لیوان آب داغ و یک عدد پیاز می گذاریم بپزد. حدودا سه الی چهار ساعت برای پخت گوشت کافیست. شعله ی گاز را کم می کنیم و اجازه می دهیم گوشت به آرامی پخته شود.

طرز تهیه شاه پلو جنوبی مرحله به مرحله

طرز تهیه شاه پلو جنوبی گام به گام

 

مرحله‌ی دوم: بعد از اینکه گوشت پخت و آبش کشیده شد از روی حرارت برداشته، گوشت را ریش ریش می کنیم.

طرز تهیه رشته پلو جنوبی گام به گام

طرز تهیه رشته پلو جنوبی گام به گام

 

مرحله‌ی سوم : یک پیاز را رنده کرده در دو قاشق غذاخوری روغن مایع سرخ می کنیم.

طرز درست کردن شاه پلو جنوبی

طرز درست کردن شاه پلو جنوبی خوشمزه

 

حتما بخوانید  طرز تهیه میگو پلو جنوبی خوشمزه با سس مخصوص مرحله به مرحله + نکات پخت

مرحله‌ی چهارم: زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، هل و نمک رو به میزان دلخواه به پیاز اضافه می کنیم. گوشت های ریش ریش شده را به موادمون اضافه می کنیم.

طرز درست کردن رشته پلو جنوبی

طرز درست کردن رشته پلو جنوبی خوشمزه

 

مرحله‌ی پنجم: زرشکی که قبلا خیس کردیم را آبکش کرده به مواد فوق اضافه می کنیم. حرارت را برای یک دقیقه زیاد می کنیم تا زرشک ها سرخ شوند. سپس حرارت را کم می کنیم.

طرز پخت شاه پلو جنوبی

طرز پخت شاه پلو جنوبی لذیذ

 

مرحله‌ی ششم: خلال پسته را به مواد اضافه می کنیم.

طرز پخت رشته پلو جنوبی

طرز پخت رشته پلو جنوبی لذیذ

 

مرحله‌ی هفتم: دو دقیقه در قابلمه را می بندیم تا طعم مواد به خورد هم برود. بعد از دو دقیقه از حرارت بر میداریم .

دستور تهیه شاه پلو جنوبی

دستور تهیه شاه پلو جنوبی گام به گام

 

مرحله‌ی هشتم: در ظرفی آب و نمک را به جوش آورده، برنج و رشته ی پلویی را به آب در حال جوش اضافه می کنیم.

دستور تهیه رشته پلو جنوبی

دستور تهیه رشته پلو جنوبی

 

مرحله‌ی نهم: حدود پنج دقیقه اجازه می دهیم برنج بجوشد، وقتی یک دانه ی برنج را بین دو انگشت فشار دادیم و نصف شد یعنی زمان آبکش کردن برنج رسیده است. برنج و رشته ی پلویی را آبکش کرده، آب ولرم روی آن ها می ریزیم.

دستور پخت شاه پلو جنوبی

دستور پخت شاه پلو جنوبی

 

کف قابلمه مقداری روغن ریخته. مقداری نمک می پاشیم. بعد از گرم شدن سیب زمینی هایی که حلقه حلقه برش دادیم را کف قابلمه می چینیم. 

دستور پخت رشته پلو جنوبی

دستور پخت رشته پلو جنوبی حیلی خوشمزه

 

برنج را در سه مرحله در قابلمه می ریزیم، لا به لای برنج ها از مواد میانی می ریزیم. لایه ی آخر برنج ساده باشد. حرارت راکم می کنیم. در قابلمه را دم کنی گذاشته، اجازه می دهیم با حرارت کم برنج دم بکشد. کره ی محلی را با حرارت غیر مستقیم  آب کرده هنگام دم کشیدن برنج روی آن می ریزیم. 

شاه پلو جنوبی ، رشته پلو جنوبی

 

حتما بخوانید  طرز تهیه میگو پلو جنوبی خوشمزه با سس مخصوص مرحله به مرحله + نکات پخت

نکات مهم پخت

  • در پخت این غذا می توانید سینه ی مرغ یا بوقلمون را جایگزین گوشت گوسفند کنید.
  • بهتر است برای خوش عطر و طعم شدن غذا از برنج ایرانی استفاده کنید.
  • استفاده از ادویه های معطر در طبخ این غذا اختیاری است در صورت تمایل نداشتن می توانید ادویه ی دلخواه خود را اضافه نمایید، اما عطر و بوی این غذا به خاطر دارچین و پودر هل سبزی هست که به آن اضافه می شود.
  • مقدار خلال پسته، زرشک و رشته ی پلویی را می توانید به دلخواه خود تغییر دهید.
  • برای یخ زدایی گوشت بیشتر از دو ساعت گوشت را در درمای محیط قرار ندهید.
  • برای افزایش ارزش غذایی این غذا سعی کنید به جای روغن های مایع صنعتی از روغن زیتون، کنجد یا محلی استفاده نمایید.

 

ارزش غذایی

  • ترکیبات اصلی این غذا گوشت و برنج می باشد. گوشت همانطور که می دانید دارای مقادیر بالایی آهن می باشد. برای جذب بهتر آهن گوشت بهتر است این غذا را با لیموی طبیعی یا سبزی خوردن مصرف کنید. از خوردن لبنیات هنگام صرف این غذا خودداری کنید زیرا کلسیم موجود در لبنیات مانع جذب کامل آهن گوشت می شود. پس از صرف غذا می توانید یک لیوان دوغ میل کنید. تا وعده ی غذایی شما از حیث تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن اشباع شود. 
  • این غذا به دلیل دارا بودن پروتئین بالا برای کودکان و سالمندان بسیار مناسب می باشد.
  • برنج نیز سرشار از ویتامین های گروه ب و کربوهیدرات می باشد که برای سلامت پوست، مو و ناخن مناسب بوده، انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند.
  • خلال پسته ی موجود در این غذا سرشار از ویتامین ای بوده که به سلامت پوست کمک شایانی می کند. همچنین پسته دارای فیبر و آهن می باشد و ارزش غذایی قابل توجهی دارد.
  • زرشک نیز دارای خواص تصفیه کنندگی خون بوده، همچنین حاوی آنتی بیوتیک گیاهی می باشد.

 

منبع: nikstar.ir

به این مقاله امتیاز دهید

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره
(2 رای, میانگین امتیاز: 4٫00 از 5)
Loading...

دیدگاه ها

ایمیل شما نمایش داده نمی شود

نوشتن دیدگاه

شانزده − 4 =