نگهداری طولانی قارچ برای مدت طولانی
یکی از حساسترین مواد غذایی در آشپزخانه قارچ است که به دلیل داشتن آب و پروتئین در مدت زمان کوتاه فاسد شده و یا در تماس با هوا کمتر از یک هفته سیاه میشود.
برای اینکه این ماده غذایی خوشمزه را که چاشنی خوشمزه بعضی از غذاهای است همیشه در خانه سالم نگهداری کرده و استفاده کنید این مطلب نیک استار را از دست ندهید.
10 روشهای نگهداری طولانی مدت قارچ
در صورتی که مقدار زیادی قارچ تهیه کردید و نگران خراب شدن آنها هستید به راحتی میتوانید با توجه به یکی از روشهای زیر به مدت زمان طولانی و بدون نگرانی از خراب شدن قارچها از آنها نگهداری کنید.
1- تفت دادن قارچها
برای فریزر کردن قارچها و نگهداریشان در طولانی مدت بدون از دست دادن طعم و مزه ، آنها را به اندازههای کوچک برش زده و در روغن گردو و یا کره تفت دهید بعد از سرد شدن آنان را در ظرفهای کوچکی ریخته و درون فریزر قرار دهید. با این شیوه قارچها تا 4 ماه در فریزر قابل نگهداری هستند.
2- قرار دادن در نمک
از گذشته برای نگهداری از مواد غذایی آنان را نمک سود میکردند شما نیز میتوانید به صورت لایهای مقداری قارچ خرد شده را در ظرف قرار داده و روی آن را با مقداری نمک بپوشانید و در یخچال قرار دهید.
3- روش منجمد کردن
قارچها به صورت عادی میتوانند در فریزر به مدت یک ماه نگهداری شوند اما با انجام روش زیر میشود به مدت طولانیتری آنها را در فریزر نگه دارید:
قارچها را در ظرفی که یک تا دو سانت آب دارد به مدت 10 دقیقه بخار پز کرده و بعد از خنک شدن آنها را در کیسه فریزر قرار داده و منجمد کنید.
4- درست کردن ترشی قارچ
اگر اهل خرید قارچ به مقدار زیاد هستید و همیشه میخواهید طعم بی نظیر قارچ را زیر دندانتان داشته باشید از ترشی قارچ غافل نشوید.
برای درست کردن ترشی ابتدا قارچها را با آب شسته و اجازه دهید تا آب اضافی تبخیر شود سپس آنها را در مقدار کمی روغن و سرکه تفت داده و بعد از سرد شدن آنها را در ظرف شیشهای همراه با ادویه بریزید.
روز بعد سرکهی ترشی را در ظرفی ریخته و دوباره بجوشانید بعد از سرد شدن به شیشه ترشی برگردانید، روز سوم نیز همین روش را انجام دهید و سپس شیشه را در جایی خنک نگهداری کنید بعد از دو هفته ترشی شما آماده است.
5- کنسرو کردن
برای کنسرو کردن قارچها یکی از روشهای زیر را انتخاب کنید:
1-قارچها را شسته و به ازای هر یک کیلو گرم قارچ یک قاشق غذاخوری نمک به آنها اضافه کرده و در ماهی تابه تفت دهید.
وقتی سرد شدند آنها را در شیشههای درب بسته ریخته و به مدت یک ساعت در آب بجوشانید.
2-با این شیوه میتوانید تا شش ماه از قارچها در یخچال نگهداری کنید به این صورت که قارچها را با محلول اسید سیتریک یک درصد و یا متا بی سولفات سه درصد شست و شو داده و دو دقیقه قارچها را در آب جوش قرار دهید.
سپس بدون معطلی آنها را به ظرف حاوی آب نمک خنک یک درصد و نیم تا یک درصد اسید سیتریک میباشد منتقل کنید.
بعد از چند دقیقه قارچها را خارج کرده و درون ظرفهای شیشهای بریزید.
با آب 15 گرم نمک و یک گرم اسید سیتریک به ازای هر لیتر آب درون شیشههای قارچ را پر کنید سپس ظرفها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب بجوشانید.
6- پودر قارچ
با پودر کردن قارچ این چاشنی معطر و خوشمزه را در کنار دیگر ادویههای آشپزخانه جای دهید تا همیشه از طعم بینظیر قارچ در غذاهای خود لذت ببرید.
پودر قارچ را میشود 4 تا 6 ماه نگهداری کرد، ابتدا 2 کیلوگرم قارچ را ریز خرد کرده و آنها را خشک کنید برای این کار آنها را در دمای 300 درجه فر قرار داده تا خوب خشک و طلایی شوند.
در ادامه بعد از سرد شدن قارچها آنها را در مخلوط کن بریزید تا کاملا پودر شود.
برای مزه دار کردن قارچها یک قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه و نمک به آنها اضافه کرده سپس 2 قاشق چای خوری نشاسته ذرت به آن بیافزایید و در ظرف در بسته نگهداری کنید.
7- بخارپز کردن
با کمک روش بخارپز کردن، قارچها تمیز کرده و سفید شده بعلاوه به حالت نیم پز درآمده و مزه و عطر خود را حفظ میکند.
قارچها را در سبد ریخته و بدون تماس با آب جوش روی بخار قرار دهید بعد از 2 دقیقه سبد را در آب سرد فرو ببرید.
قارچها را در کیسه فریزر و یا ظرفهای دربسته ریخته و در فریزر قرار دهید.
8- جوشاندن در آب لیمو و آب
به منظور نگهداری طولانی مدت قارچ، آنها را به ابعاد مورد نظر برش زده و بشویید.
روی اجاق یک ظرف آب قرار داده و بعد از جوشیدن به آن مقداری آب لیمو اضافه کنید سپس قارچهای شسته شده را به آن بیافزایید.
بعد از یک دقیقه قارچها را با آب سرد آبکش کنید و بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید.
9- مربای قارچ
خوب است مربای قارچ را هم امتحان کنید برای شروع یک کیلوگرم شکر را با 5 لیوان آب مخلوط کرده و اجازه دهید روی حرارت قوام بیاید. در ادامه یک پنجم کیلوگرم قارچ را داخل شربت ریخته و به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
در آخر سه قاشق غذاخوری آب لیمو به مربا اضافه کنید تا آن را معطر کرده و از شکرک زدن مربا جلوگیری کند.
10- خشک کردن قارچ
خشک کردن یکی از سنتی و قدیمیترین روشهای نگه داری مواد غذایی است. کافی است قارچ را به تکههای کوچک برش زده و با قرار دادن در دستگاه خشک کن و یا زیر آفتاب آنها را خشک کنید.
بعد از خشک شدن و از دست دادن نرمی و رطوبت قارچها شما میتوانید آنها را پودر کرده و نگه داری کنید.
نحوهی سفید کردن قارچ
قارچها را شسته و بعد خرد کنید سپس آنها را در آب جوش ریخته و اجازه دهید 10 دقیقه بجوشند.
در ادامه قارچها را آبکش کرده و روی آنها آب سرد بگیرید تا ناگهانی دچار شوک شوند.
فرصت دهید تا آب قارچها از آبکش خارج شود سپس آنها را بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.
با روش سرد و گرم کردن قارچها به راحتی میتوان لکهها و سیاهیهای موجود در قارچ را از بین برده و آنها را سفید کرد.
طی انجام این روش عمل آنزیماتیک متوقف شده و قارچها حالت خمیری به خود نمیگیرند به علاوه طعم آنها هنگام پخت حفظ میشود.
منبع: نیک استار