طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد مجلسی خوشمزه به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات خوشمزه کردن – طرز پخت شله زرد خوشمزه – طرز درست کردن شله زرد مجلسی برای نذری، مهمانی، مجالس و …

طرز تهیه شله زرد

 

طرز تهیه شله زرد مجلسی موضوع این بخش از مطالب آشپزی سایت نیک استار است. شله زرد یکی از غذاهای ایرانی است که هم برای مراسم نذری استفاده می شود و هم به عنوان دسر سر سفره های ایرانی قرار می گیرد. زعفران موجود در شله زرد آرامش بخش است و به شما حس خوبی می دهد. برای تزیین شله زرد می توانید از خلال پسته، خلال بادام، دارچین و … استفاده کنید.

 

مواد لازم برای درست کردن شله زرد

برنج نیم دانه ……. ۱ پیمانه

آب ……. ۶-۷ پیمانه

شکر ……. ۲ پیمانه

کره ……. ۵۰ گرم

زعفران حل شده ……. به میزان لازم

گلاب ……. ۱/۲ پیمانه

هل ساییده ……. کمی

خلال بادام و خلال پسته برای داخل شله‌ زرد ……. ۱/۲ پیمانه

دارچین و خلال پسته و بادام برای تزیین ……. به مقدار دلخواه

طرز پخت شله زرد

 

طرز پخت شله زرد

در اولین مرحله برای طرز پخت شله زرد باید برنج را شسته و در آب بخیسانید. بعد برنج را با همان مقدار آب روی شعله بگذارید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد زیر شعله را کم کنید و صبر کنید تا برنج کاملا بپزد. فقط مراقب باشید که برنج ته نگیرد یا نسوزد.

طرز تهیه شله زرد مجلسی

 

در مرحله بعدی وقتی برنج پخت، شکر را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا برنج کاملا له شود. حتی برای تهیه شله زرد میتوانید از برنج های له شده که به قیمت ارزان تری فروخته می شود استفاده کنید.

طرز تهیه شله زرد خوشمزه

 

در این مرحله هر چه بیشتر شله زرد را هم بزنید، باعث می شود شله زرد کاملا لعاب انداخته و خوشمزه تر شود. ( نیم تا یک ساعت )

حالا باید کره و زعفران و هل را اضافه کرده و صبر کنید تا زعفران کاملا رنگ بدهد. ( حدود نیم ساعت )

طرز تهیه شله زرد

وقتی حس کردید غلظت شله زرد کافیست، می توانید گلاب را به آن افزوده و بعد از پنج دقیقه زیر شعله را کم کنید.

طرز پخت شله زرد

طرز درست کردن شله زرد

 

اگر دوست داشتید میتوانید در این مرحله خلال بادام و پسته را هم داخل شله زرد بریزید. اگر هم نخواستید که همه آن را برای تزیین استفاده کنید.

روش پخت شله زرد

 

نکات خوشمزه شدن

احتمالا همه شما این نکته را می دانید که زعفران را نباید به همان حالتی که میخرید در شله زرد بریزد. بلکه باید آن را با چند دانه قند پودر کنید. بعد کمی آبجوش در آن بریزید تا کمی دم بکشد. در نهایت زعفران مایع را در شله زرد بریزید.

اگر دوست دارید خلال بادام و پسته نرم شود باید آن را با گلاب اضافه کنید. اما اگر دوست ندارید نرم باشند وقتی زیر شعله را خاموش کردید این دو را به شله زرد اضافه کنید. خیلی ها هم اصلا در خود شله زرد پسته و بادام نمی ریزند و فقط برای تزیین از آن استفاده می کنند.

هرچقدر شله زرد را بیشتر هم بزنید لعاب بیشتری داده و خوشمزه تر می شود.

درباره شکر آن میتوانید ابتدا مقداری از شکر را بریزید و اگر طعم آن خوب بود دیگر اضافه نکنید. چون خیلی ها شله زرد را خیلی شیرین نمی خورند، اما خیلی ها هم دوست دارند شیرینی آن زیاد باشد.

برای خوشمزه تر شدن شله زرد پیشنهاد می کنیم که داخل گلاب چند دانه هل بیاندازید و بگذارید بماند، ترکیب عطر گلاب و هل در شله‌ زرد بی نظیر است.

حتماً باید محلول زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به برنج اضافه کنید، وگرنه بعضی دانه برنجها در نهایت سفید است.

هر چقدر برنج شما ریز تر باشد شله زرد بهتری نصیب تان می شود. حتی میتوانید بعد از خیساندن برنج کمی آنها را با دست له کنید.

برای قوام داشتن شله زرد، بعد از کامل شدن مواد، یک شعله پخش کن زیر قابلمه بگذارید و نیم ساعت صبر کنید تا آبش گرفته شود.

 

جهت مشاهده 40 عکس از زیباترین مدل تزیین شله زرد نذری و مجلسی برای ایده گرفتن بر روی تزیین شله زرد کلیک کنید.

 

منبع : نیک استار

مطالب پیشنهادی
نظرات

6 پاسخ

  1. یه فوت کوزه گری یادتون میدم دوستان دعام کنید. وقتی زعفرون دم کرده رو می ریزید داخل شله زرد در ظرف رو با پارچه یا دم کنی ببندید و حرارت رو خیلی ملایم کنید . بعد از حداکثر 15 دقیقه در ظرف رو بردارید. اینجوری رنگ شله زردتون محشر میشه. برای طعمش هم برنج رو با گلاب خیس کنید و چند تا دونه هل داخلش بیندازید در حین پخت. عالی میشه

    1. سلام و درود
      ممنونم دوست عزیز که سخاوتمندانه این نکات رو با دوستان به اشتراک گذاشتید.

  2. نوشتید برای شله زرد می تونید از برنج های له شده که در بازار با قیمت ارزونتری پیدا میشه استفاده کنید. میشه بپرسم برنج له شده چیه و کجا گیر میاد چون می خوام به مقدار زیاد شله زرد درست کنم

    1. دوست عزیز برنج له شده منظور برنج های نیم دانه س که تو اکثر خواربار فروشی ها می تونید پیدا کنید و معمولا قیمتش نصف قیمت برنج سالمه و برای پخت شله زرد و شیر برنج خیلی خوبه و هم زودتر پخته میشه هم لعابش بیشتره

  3. خدا خیرتون بده من با این دستوری که نوشتید برای سفره دعای مادرم شله زرد درست کرد. خیلی خوب شد بی عیب و نقص. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 5 =